Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Od Trnskog do prvog slavlja?

19.11.2010. 23:00
Od Trnskog do prvog slavlja?


U redove Zadra vraća se Glorija Sikirić, a Ivana Blažević više nema poteškoća s koljenom
Košarkašice Zadra danas (subota) će u Zagrebu pokušati prekinuti crnu seriju dugu pet kola. Trenutačno posljednjeplasirana ekipa A-1 lige u 16.30 istrčat će na parket u Trnskom gdje ih očekuje Agram, uvijek neugodan domaćin i suparnik koji je proteklih sezona “bijelo-plavima” često bio rak-rana, no novo kolo donosi i novu priliku, a društvo s Višnjika ovaj put barata i s dva aduta više. Naime, u njihovu bi se sastavu trebala naći Glorija Sikirić, prva organizatorica igre koja je zbog ozljede propustila posljednja tri susreta, a ohrabrujuća vijest za gošće je da je i Ivana Blažević sanirala problematično koljeno te da u ovoj utakmici neće biti tek povremeni epizodist, već igračica koja može donijeti prevagu pod obručima.
– Situacija s ozljedama konačno se popravila. Blažević je odradila sve treninge, priključila joj se i Sikirić, a sve ostale cure zdrave su i spremne za utakmicu šestog kola – upoznaje nas Marija Mazija, trenerica Zadra, koja će najavu današnjeg dvoboja nastaviti riječima:
– Agram je, u odnosu na prošlu sezonu, ostao u otprilike istom sastavu, a koliko sam upoznata, priključila im se i Čilić – igračica na poziciji centra i povratnica iz Montmontaže. No mi se ne trebamo previše opterećivati suparnikom, jer, mnogo će toga u ovoj utakmici ovisiti o nama. Šansu definitivno imamo, ali pod uvjetom da nam se otvori šut, tj. da pogodimo ono što moramo pogoditi. U tom slučaju možemo pobijediti svakoga, pa tako i Agram – istakla je Mazija. Slijedom njenih riječi nameće se i formula za prvo ovosezonsko slavlje Zadranki: košarkašice s Višnjika trebale bi napraviti sve ono što nisu, ili što su nedovoljno dobro radile u prošlotjednom ogledu s Croatijom. To znači pogađati slobodna bacanja i otvorene šuteve, ali i ne ulaziti prerano u probleme s prekršajima, budući da na taj način limitiraju agresivnost u obrani – jedan od glavnih aduta u srazu s visinom nadmoćnim ekipama. Dakle, formula je naizgled jednostavna, međutim, ne žele li po Trnskom “hodati bose”, u 40 zagrebačkih minuta treba je i provesti u djelo.
Raspored 6. kola: Agram Zagreb – Zadar (subota, 16.30), Croatia 2006 – Pula, Split – Studenac Omiš, Plamen Požega slobodna.
 


B-1 LIGA KOŠARKAŠICA – JUG, 6. KOLO


ZADAR II – JOLLY II 70:51
(16:11, 17:2, 23:20, 14:18)
ZADAR – Dvorana 3 ŠRC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Dino Nekić i Roko Hordov (oba Zadar).
ZADAR II: Štrmelj 7, Baždarić 4, Kovačević 16, Vukić, Marta Erslan, Skroče 7, Marija Erslan 13, Bodrožić 12, Pulja 2, Žilić 3, Popović 6. Trener: R. Vidaković.
JOLLY II: Periša, Stojanović 7, Smolić 8, Dujić 9, Škugor, Chiabov 9, Cigić 14, Gašperov, Ramljak 4, Kovač. Trener: D. Ognjenović.
Izabranice Rajka Vidakovića preksinoć su na Višnjiku upisale treću uzastopnu pobjedu u B-1 ligi – jug. Nakon slavlja nad Rheom i Splitom II, druga ekipa Zadra u šestom je kolu sa 70:51 nadigrala šibenski Jolly II. Potkraj prve četvrtine gošće su vodile 9:6, međutim, sjajan angažman u obrani i sve češći laki koševi Zadrankama donose 24:2 seriju, dok na poluvrijeme odlaze s mirnih 33:13. U nastavku se Šibenčanke pokušavaju trgnuti, no bezuspješno. Kratkotrajnu prijetnju početkom trećeg perioda košarkašice s Višnjika ubrzo otklanjaju te na taj način daju priliku svim igračicama s klupe.