Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ovaj put Zadrani nisu favoriti

19.11.2010. 23:00
Ovaj put Zadrani nisu favoriti


Iako derbi nosi određen pritisak sam po sebi, mnogo važniji za Donat bit će preostali dvoboji prvog dijela prvenstva
Danas je na rasporedu veliki derbi stolnoteniskog prvenstva. U sklopu šestog kola u Zagrebu u 11 sati će se sastati Dr. Časl i zadarski Donat. Zagrebački sastav, inače branitelj titule, ove sezone nije nimalo izgubio na snazi. Ostali su bez Roka Tošića i Tomislava Japeca, a doveli su Kineza s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwua i bivšeg reprezentativca Ronalda Redžepa, dok im je ostao Jia Zeng, odličan Kinez koji je dvije sezone igrao za Donat i obje sezone bio najbolji igrač lige. S druge strane, i Donatov sastav je poprilično obnovljen. Uz Davora Karlovića koji više nije aktivno u stolnom tenisu, već je tu ako to bude potrebno, ostao je samo Tomislav Kolarek, dok su došli Tomislav Zubčić i Jakov Krivić. Tako će se današnji derbi odraditi sastav za koji igraju Varaždinac i dva Kineza protiv momčadi u kojoj su Osječanin i dva Zagrepčanina.
Favorit je definitivno domaći sastav. Dva Kineza velika su garancija za Dr. Časla. Redžep je iskusan igrač. Zadrani su također jaki ove sezone. Imaju tri vrlo dobra igrača i nakon dugo vremena nemaju slabu kariku na poziciji trećeg igrača. No za pobjedu će morati dati mnogo. Morat će odigrati na maksimumu, a i onda je pitanje hoće li to biti dovoljno. No, u svakom slučaju, to što su do velikog derbija došli bez poraza, dovoljno govori samo za sebe.
Iako derbi nosi određen pritisak sam po sebi, mnogo važniji za Donat bit će preostali dvoboji prvog dijela prvenstva u kojima će se Zadrani susresti sa Zagrebom, Vodovod Osijekom i dubrovačkim Libertasom. Osim Vodovoda preostale dvije momčadi direktni su konkurenti zadarskom sastavu za visoke pozicije i plasman u doigravanje, tako da će današnja utakmica biti dobra priprema za vrlo važne skore utakmice.
Parovi 6. kola: Dr. Časl – Donat, Vodovod Osijek – Željezničar, Industrogradnja – Dugo Selo, Pula – Zagreb, Velika Gorica – Libertas.