Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Milin: Bit ću zadovoljan bilo kakvom pobjedom

Autor: Drago Bajković

19.11.2012. 23:00
Milin: Bit ću zadovoljan bilo kakvom pobjedom

Foto: FAH



Očekujem pravu šahovsku partiju u kojoj će jedan detalj odlučiti pobjednika. Vrlo je važno pokušati sačuvati svoju mrežu – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra




Čuda se ipak ne događaju dvaput. Zadrani su na Maksimiru u 16. kolu Prve HNL doživjeli uvjerljivi poraz od Dinama i dokazali da ne mogu, ili ne znaju, u razmaku od nekoliko dana ponoviti veliku partiju. Je li tome razlog mladost ove momčadi što automatski povlači nekonstantnost, ili se ipak radi o karakteru i igrača i momčadi vidjet ćemo u bliskoj budućnosti. U svakom slučaju Zadrani su na Maksimiru “pali bez ispaljenog metka”, a rezultat 5:0 dovoljno svjedoči o tome kakvu su utakmicu odigrali u metropoli.
Druga strana medalje
Uvijek postoji i druga strana medalje, pa tako i u ovoj utakmici. Kao prvo, Zadar je “modrima” suprotstavio kombiniranu momčad, točnije “družinu” bez nekoliko standardnih i važnih igrača, posebice što se tiče kreacije i egzekucije. Tako na Maksimiru nisu istrčali Luka Begonja i Antonio Mršić. Uz njih ni Josip Bilaver, a Igor Banović je u igru ušao u 57. minuti kada je zamijenio Ivana Ćurjurića. Razlog je evidentan, momčad sa Stanova već danas igra prvu utakmicu četvrtfinala Kupa, a uz to vrlo važno je bilo sačuvati neke igrače trećeg žutog kartona jer tada ne bi imali pravo nastupa u subotu kada na Stanove stiže Cibalia. Drugi detalj, u kontekstu ovako lošeg rezultata, možemo potražiti i u suđenju.
Kod rezultata 2:0 za “modre” Vida je u 55. minuti napravio očiti prekršaj u svom kaznenom prostoru na Heisteru. Sudac Ante Vučemilović ostao je nijem. Dvije minute kasnije Zadrani su zatresli Kelavinu mrežu, točnije Ivančić, a na asistenciju pomoćnog suca Vučemilović je dosudio zaleđe, koje je u najmanju ruku sporno. Što bi bilo, i kako bi bilo, da je Zadar tada smanjio vodstvo domaćina, teško je sada analizirati. U svakom slučaju usuđujemo se reći da su Zadrani oštećeni. Kao i u 78. minuti kada je Krstanović iz zaleđa zabio za konačnih 5:0. Jer, nije isto izgubiti 4:2, ili 5:0. Ali, isto tako, bez obzira na sudačke odluke koje im nisu išle u prilog, igrači Zadra se moraju zapitati jesu li na Maksimiru dali sve od sebe ili su unaprijed bili spremni podviti rep i zadovoljiti se porazom. Jer, ako je tako, onda nije nikako dobro.
Razočarani Milin
Trener Ferdo Milin bio je jučer prilično razočaran pristupom svojih igrača na subotnjoj utakmici u Maksimiru.
– Jednostavo sam razočaran pristupom svojih igrača u toj utakmici. Kao da su se zadovoljili onom pobjedom u Kupu i unaprijed potpisali poraz u ovom prvenstvenom dvoboju. Nisam vidio žar i želju da se ponovi iznenađenje, a kada je to tako, onda je teško očekivati nešto drugačije od onoga što nam se dogodilo na Maksimiru. Posebno me smeta neambicioznost pojedinaca i manjak srčanosti. Kada svih 20 igrača budu igrali srčano kao Sarić, nema šanse da izgubimo utakmicu.
Nije Zadrov strateg želio posebno komentirati situacije iz 55. i 57. minute u kojima je njegova momčad oštećena.
– Jednostavno nema smisla komentirati nešto na što ne možeš utjecati, a što je bilo tako evidentno.
Zadar danas ima prigodu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa povoljnim rezultatom kupiti mir uoči uzvrata u Koprivnici.
– Očekujem pravu šahovsku partiju u kojoj će jedan detalj odlučiti pobjednika. Vrlo je važno pokušati sačuvati svoju mrežu. Nema jurcanja, nećemo dupustiti gostima iz Koprivice da nas iznenade. Bez obzira na to igrat ćemo sa dvije špice, s Pericom i Ivančićem u napadu. Slobodno mogu reći da bih rezultatom 1:0 bio prezadovoljan..
Vjerojatni sastav: Gluić, Prahić, Jerbić, Sarić, Bilaver, banović, Begonja, Heister, Mršić, Ivančić, Perica.