Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mršić ponovno cijepio farmaceute

Autor: Drago Bajković

19.11.2012. 23:00
Mršić ponovno cijepio farmaceute

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa Zadar je na Stanovima zgoditkom Antonija Mršića stigao do minimalne, ali vrijedne pobjede protiv Slaven Belupa. Bila je to tvrda, šahovska borba u kojoj su se Zadrani bolje snašli i u Koprivnicu putuju s minimalnom prednošću. Odlučujući trenutak zbio se u 42. minuti kada je Mršić srušen u kaznenom prostoru gostiju iz Koprivnice nakon čega je sam i realizirao najstrožu kaznu.
U 6. minuti Heister je prošao po lijevoj strani i uposlio Ivančića koji tuče iz prve, ali Rodić bez većih problema kroti njegov udarac. Igrala se 8. minuta kada se ponovno Heister našao u izglednoj situaciji nakon asistencije Ivančića, ali u posljednji trenutak biva blokiran od gostujuće obrane. Igrala se 14. minuta kada je Perica s ruba kaznenog prostora pokušao plasirati loptu prema vratima Rodića, lopta nije otišla daleko od okvira gostujućeg gola. U 16. minuti Bubnjić je iz slobodnog udaraca sa 30-ak metara opasno priprijetio vratima Zadra. Perica se u 24. minuti našao u izglednoj situaciji nakon asistencije Ivančića, ali njegov relativno mlaki udarac lako kroti Rodić. Već u 27. minuti Ferdo Milin, trener Zadra bio je primoran napraviti prvu izmjenu. Umjesto ozlijeđenog Heistera u igru je ušao Šimurina. Dugo vremena nije bilo prilika ni na jednoj ni na drugoj strani, a onda najstroža kazna za Zadrane. Igrala se 42. minuta kada je Gregurina na nedopušten način u šesnaestercu gostiju srušio Mršić. Sudac Lukša Klaić nije puno dvojio, odmah je pokazao na bijelu točku. Mršić je bio i izvođač s kreča, lopta je otišla u lijevu stranu, Rodić u desnu i Zadar je stigao do vodstva – 1:0.
U drugom dijelu prvi je priprijetio Belupo. Dok su se igrači Zadra pogledavali u 47. minuti Geng je spasio jednu loptu da ne ode u gol aut i uposlio natrčalog Delića koji tuče iz prve, ali ne uspijeva pogoditi mrežu Ježine. U 54. minuti Mršić je skroz iskosa s lijeve strane opasno priprijetio Rodiću, malo je nedostajalo da Zadar povisi svoje vodstvo. Igrala se 63. minuta kada se Bilaver nakon kiksa gostujuće obrane našao u izglednoj situaciji. Iako je čak i promašio loptu ona je umalo lobala vratara Rodića i završila u njegovoj mreži. Ivančić je u 68. minuti pokušao iznenaditi Rodića sa 20 metara, uzalud. U 73. minuti Milin umjesto Perice na travnjak šalje iskusnog Suraća. U 78. minuti Mršić je ozbiljno priprijetio iz slobodnjaka sa 20-ak metara iskosa, Rodić je krajnjim naporom ukrotio njegov udarac. Zadrani su do kraja uspjeli sačuvati vodstvo i zasluženo stigli do pobjede.


 ZADAR – SLAVEN BELUPO 1:0


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Pomoćnici: Goran Perica Šibenik) i Andrija Olujić (Zagreb). Strijelci: 1:0 Mršić (42′ – 11 m). Žuti kartoni: Kokalović (Sl. Belupo).
ZADAR: Ježina 6, Prahić 6,5, Jerbić 6,5, Sarić 6,5, Bilaver 6,5, Banović 6,5, Begonja 6,5, Heister 6,5 (od 27. Šimurina 6,5), Mršić 7 (od 89. Muić -), Ivančić 6,5, Perica 6,5 (od 73. Surać 6,5). Trener: Ferdo Milin
SLAVEN BELUPO: Rodić 6, Kokalović 6, Grgić 5,5, Bubnjić 5,5(od 80. Barić-), Čanađija 5,5, Šaban 5,5, Glavica 5,5(od 65. Bušić 5,5), Delić 6, Purić 5,5, Gregurina 6, Geng 5,5(od 57. Brlek 5,5). Trener: Roy Ferenčina