Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tužitelj predložio da se prvookrivljeni pusti na slobodu!

Autor: Minja Gugić

19.11.2012. 23:00
Tužitelj predložio da se prvookrivljeni pusti na slobodu!


– Zastupnik optužbe predlaže da se prvookrivljenom ukine istražni zatvor jer smatra kako nakon godine provedene iza rešetaka ne postoji više osnova za produljenje. Naime, on je do sada pravomoćno osuđivan zbog posjeda droge te se predlaže da se u odnosu na njega pritvor zamijeni mjerom opreza – pojasnio je tužitelj


Novinari koji prate suđenje Mišelu Štrpcu (27), Marinu Miljaniću (30) i Petru Pucaru (26) zbog niza razbojstava, ostali su jučer blago rečeno iznenađeni kada je “glavom i bradom” – tužitelj Goran Troskot predložio Sudskom vijeću da se prvooptuženi Štrbac pusti iz pritvora.
Alibijima će dokazati Miljanićevu nevinost?
– Zastupnik optužbe predlaže da se prvookrivljenom ukine istražni zatvor jer smatra kako nakon godine provedene iza rešetaka ne postoji više osnova za produljenje. Naime, on je do sada pravomoćno osuđivan zbog posjeda droge te se predlaže da se u odnosu na njega pritvor zamijeni mjerom opreza. To znači da bi se on jednom tjedno u određeni sat trebao javljati najbližoj policijskoj postaji svoga mjesta stanovanja – diktirao je u sudski zapisnik, tužitelj Troskot.
Na to je odmah reagirao branitelj drugooptuženog Marina Miljanića i zatražio i njegovo puštanje na slobodu, no tužitelj se u njegovom slučaju usprotivio smatrajući kako i dalje postoje razlozi za njegov boravak iza rešetaka zadarskog Istražnog centra, a to je opasnost od ponavljanja kaznenog djela jer je on do sada bio više puta osuđivan, a među ostalim i zbog razbojstva.
Miljanićev odvjetnik Ive Brkić potom je također izdiktirao u sudski zapisnik svoje obrazloženje za njegovo puštanje na slobodu, naglašavajući kako ne postoji niti jedan dokaz koji potvrđuje da je on počinio kaznena djela koja mu se stvaljaju na teret što će on u daljnjem tijeku postupka i dokazati alibijima.
Svjedokinja saslušana u kući
Predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman potom je svečanim glasom objavio kako će odluka o tome biti objavljena danas. Prije toga jučerašnja je rasprava odgođena zbog nedolaska pozvanih svjedoka, ali je svjedokinja Marija Baričević izvanraspravno saslušana u njezinoj kući.
Trojica optuženih se terete za čak osam razbojstava u rujnu prošle godine. “Najvrjedniji” je bio upravo prvookrivljeni Štrbac koji je sudjelovao u svih osam pljački i jednom pokušaju. Marin Miljanić “priključio” mu se 15. rujna lani kada je zajedno s njim opljačkao trgovinu u Ulici Mate Balote i trgovinu na Krešimirovoj obali u Zadru. Šrbac je “operirao” pištoljem, dok mu je Miljanić pomagao nožem. Petar Pucar “odradio” je, prema navodima tužiteljstva, “samo” jednu pljačku u trgovinu u Ulici Ivana Lucića u Zadru i to u ulozi vozača.
Petar Pucar se jedini brani sa slobode, a suđenje se nastavlja i danas.