Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Markić: “Vlast se odnosi loše prema braku i obitelji”

19.11.2013. 23:00
Markić: “Vlast se odnosi loše prema braku i obitelji”


Pun foyer zadarskog HNK pljeskom je dočekao Željku Markić koja je sinoć tamo sudjelovala na tribini “Zašto glasati ZA”.
– Jeste gledali na televiziji kolonu sjećanja u Vukovaru? Tamo je bilo 100.000 ljudi. Mi smo skupili sedam i pol puta više potpisa, kazala je Markić.
– Sve što vidite u medijima je daleko od istine. Pišu da je u akciji bilo uključeno jako puno ljudi na skupljanju potpisa i da je u pitanju jako puno novaca, a to je daleko od istine. Aktualna vlast se loše odnosi prema braku i obitelji, kazala je izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je u Zadarskoj županiji prikupljeno 40.000 potpisa.
Na tribini je govorio i Ivan Poljaković, profesor na zadarskom Sveučilištu koji je u siječnju ove godine suspendiran je jer je homofobnim ispadom narušio ugled Sveučilišta.
– Vladajuća elita agitira za rušenje osnovnih prava. Oni izvrću pojmove i optužuju nas da nekom oduzimamo prava. Jeste bili u New Yorku ovo ljeto? Niste. Tamo žene smiju hodati gole do pasa, samo zato što je to nekom palo na pamet i što je to postalo osnovno ljudsko pravo. Što je sljedeće? Ako pravo postane sve što nekom padne na pamet, imat ćemo anarhiju. Diskriminacija? Diskriminacija je dobra. Ljude moramo diskriminirati, inače ćemo imati početak novog totalitarizma. To je pozitivna diskriminacija i bez nje društvo propada.
Željka Markić je na kraju sve okupljene pozvala da iziđu na referendum i glasuju za.
– Obucite svoj najbolji kostim, svoje najbolje odijelo, i 1. prosinca iziđite na referendum.