Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Adi Duka uručena Povelja Hrvatske obrtničke komore

19.11.2016. 23:00
Adi Duka uručena Povelja Hrvatske obrtničke komore


Ovogodišnja redovna skupština Udruženja zadarskih obrtnika održana je nešto ranije nego inače, zbog rokova zbog rokova zadanih od strane Hrvatske obrtničke komore za usklađivanje Statuta.
 Rebalansom financijskog proračuna za 2016. zadarski obrtnici imat će proračun za 7,87 posto veći od planiranog. Usvojen je i program rada, kao i financijski proračun za 2017. koji bi trebao biti veći za 14,30 posto u odnosu na ovogodišnji proračun.
– Osim planiranih strukovnih aktivnosti tijela udruženja od ukupno osam glavnih strukovnih cehova i odbora, program rada sadrži i brojne druge aktivnosti vezane za suradnju udruženja s drugim institucijama i jedinicama lokalne samouprave, upravljanje COIN coworking centrom, organizacijom seminara i edukacija za obrtnike, uslugama stručne službe i dr. Donijeli smo odluku o izmjenama i dopunama Statuta Udruženja, zbog usklađivanja sa izvršenim izmjenama i dopunama Statuta Hrvatske obrtničke komore i osiguravanja jedinstvenosti funkcioniranja komorskog sustava. Našoj dugogodišnjoj aktivnoj obrtnici i članici komorskog sustava, umirovljenoj obrtnici Adi Duka, uručena je Povelja Hrvatske obrtničke komore za doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta.
U obrazloženju nagrade Mladen Malta je naglasio kako je Ada Duka  kroz svoj dugogodišnji obrtnički staž, uz uspješno vođenje obrta, zastupala interese trgovačke struke i sudjelovala u brojnim aktivnostima Udruženja, ali i Obrtničke komore Zadarske županije te Hrvatske obrtničke komore.
– U prilog tome ističemo kako je upravo Ada Duka inicijator organizacije Festivala vjenčanja pri Udruženju obrtnika Zadar, koji se ove godine održava po deseti, jubilarni put. Festival vjenčanja se i izbrendirao kao manifestacija koja zajednički promovira i doprinosi razvoju svih djelatnosti vezanih uz organizaciju vjenčanja, zaključio je Malta.