Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dobra vila na Pedijatriji

19.12.2010. 23:00
Dobra vila na Pedijatriji


Dobra vila, Spiderman, pantomimičar i klaun, koji su s njima igrali razne igre i podijelili im slatkiše, djeci su izmamili osmijeh na lice. U akciju Dječjeg kluba Dalmalino uključili su se učenici OŠ Smiljevac, Udruga Eko Zadar te nekoliko majki iz Novigrada i Zadra koje su se same angažirale i prikupile novac za didaktičke igračke


Dječji klub za kreativni razvoj, igru i scenski nastup Dalmalino iz Splita danas je posjetio Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar i svojom humanom akcijom “Ususret Božiću – Dalmalino uveseljava djecu” malim bolesnicima uljepšao ovo blagdansko vrijeme koje provode u bolnici. Dobra vila, Spiderman, pantomimičar i klaun, koji su s njima igrali razne igre i podijelili im slatkiše, djeci su donijeli osmijeh na lice. Oduševio ih je i nastup dječice iz Dramsko-ritmičko-mažoret ansambla Zara iz Zadra.
Kako je rekla Marija Ljubičić, glavna sestra na Odjelu pedijatrije, svaka akcija je dobrodošla.
– Svaka akcija doprinosi humanizaciji Odjela, djeci smanjuje stres boravka u bolnici. U ovo vrijeme nas se uvijek sjete mnogi i uvelike nam obogate blagdane. Ove godine su nam bili HVIDR-a, Gimnazija Jurja Barakovića, Društvo Naša djeca Zadar, Društvo Naša djeca Vinkovci, Savez društava Naša djeca Hrvatske, a moram istaknuti suradnju kroz cijelu godinu s Udrugom za promicanje kvaliteta života ‘Promijeni svijet’ te sa zadarskom školama i vrtićima. Inače, nedostaje nam i radni terapeut pa to kompenziramo s volonterima, studentima Sveučilišta u Zadru, rekla je Ljubičić.
U akciju Dječjeg kluba Dalmalino uključili su se učenici OŠ Smiljevac, Udruga Eko Zadar te nekoliko majki iz Novigrada i Zadra koje su se same angažirale i prikupile novac za didaktičke igračke, potrebne za opremanje igraonice na Pedijatriji. Pokrovitelj akcije je Zadarska županija.
Klub Dalmalino akciju već tri godine provodi u Splitu, a ove godine su prvi put u Zadru.
– Cilj našeg djelovanja je kreativno i kvalitetno osmisliti slobodno vrijeme najmlađima kroz zabavu, igru i učenje. Organiziramo preventivne, zabavne i kreativne sadržaje. Željeli bismo svoj rad proširiti na druge bolnice i na veće područje te ovu akciju provoditi kroz cijelu godinu, ne samo u ovo blagdansko vrijeme, rekao je Zoran Vrsalović, predsjednik Dječjeg kluba Dalmalino.
Vrsalović iz vlastitog iskustva zna koliko je važno djeci uljepšati boravak u bolnici.
– Kad sam bio mali, boravio sam u bolnici, a kako sam Bračanin, roditelji mi nisu mogli često dolaziti zbog trajekta i izoliranosti otoka. Zbog toga sam poželio organizirati zabavne i kreativne sadržaje za djecu u bolnici, kazao je Vrsalović.
Kao i svake godine, za Badnjak i Božić će u bolnici ostati samo ona djeca koja baš moraju, ali to što roditelji mogu biti s njima, kao i humanost brojnih donatora i animatora koji im dolaze, zasigurno će im Božić učiniti ljepšim.