Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Romano, gdje si se dosad skrivao?

19.12.2010. 23:00
Romano, gdje si se dosad skrivao?


Drugu ukupno, a prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu rukometaši Zadra ostvarili su preksinoć u Prelogu. U zaostaloj utakmici 12. kola “plavi” su, predvođeni novim trenerom Romanom Perinovićem, priredili iznenađenje slaveći 30:29. S obzirom na loše utakmice u jesenskom dijelu prvenstva malo tko je očekivao da bi Zadrani iz Međimurja mogli otići s punim plijenom, no ne i Perinović čiji je prošlotjedni dolazak na klupu zadarskog prvoligaša očito generirao pozitivan šok. Sa šest bodova i nadom u vedrije proljeće Zadrani će tako zaključiti prvu fazu natjecanja.
Prelog je bio uvjerljiviji u prvih 30 minuta, no Zadrani se potkraj dionice vraćaju u igru te dolaze na izglednih minus dva (19:17). U nastavku pak, domaći je sastav ponovno preuzeo inicijativu, dok se njihova prednost mjerila s dva, tri i četiri pogotka viška. Ipak, kada se činilo da će još jedna gostujuća epizoda Zadra završiti neslavno,  Perinovićevi su igrači stisli u obrani, a na krilima raspoloženog Jeraka uspjeli izjednačiti na 26:26. Za razliku od prethodnih utakmica kada su redovito posrtali u završnicama, Zadrani su ovaj put napravili suprotno – stigli su do 27:29, prednosti koja im je osigurala dva itekako vrijedna boda.
– Bila je ovo jako teška utakmica, a mi smo konkurirali praktički s kadetskim sastavom. Od starijih smo mogli računati samo na Jeraka, Mijolovića i Humbolta. Iako se Prelog pokazao kao agresivna i motivirana momčad, moji su igrači uzvratili istom mjerom te ponajviše angažmanom u obrani zaslužili pobjedu. Čestitke su zaslužili svi, od vratara Cote do mladih igrača koji su davali maksimum u obrani, a istakao bih nastup Jeraka koji je po meni odigrao jednu od njegovih najboljih utakmica – kazao je Romano Perinović, trener Zadra.
 


PRELOG – ZADAR 29 (19) : 30 (17)


PRELOG – ŠSD Prelog. Gledatelja 150. Suci: Igor Barle i Saša Vučić  (oba Zagreb).
PRELOG: Žeželj, V. Belić 5, Lesjak, Matić 5, Bergovec 3, Lončarić,  Lisjak 5, Bratković 1, Hanonajec, Grgek, Martinčević, Pavić, Janušić 3,  M. Belić 7. Trener: Saša Kuček.
ZADAR: Maruna, Merhar 1, Jerak 10 (4), Klasanović 2, Šeremet,  Maričić 2, Šimičević 2, Radaš, Mijolović 8, Svorcina, Čirjak 1, Humbolt  3, Peronja 1, Cota (18). Trener: Romano Perinović.
Sedmerci: Prelog 0 (0); Zadar 4 (4).
Isključenja: Prelog 6 minuta; Zadar 0 minuta.




 


Prva HRL


U 14. kolu (12. veljače 2010.)  igraju: Zadar – Kaštela Adriachem, Osijek – Spačva Vinkovci,  Ivančica Ivanec – Županja, Brod –  Prelog, Mladi rudar – Umag, Hrvatski dragovoljac – Senj Wallenborn, Đakovo – Crikvenica.
Redoslijed: Senj W, Brod 20, Spačva 18, Ivančica 17, Osijek 16, Kaštela Ad. 15, Đakovo 14, Crikvenica, Županja 13, H. drag. 9, Umag 8, M. rudar 7, Zadar 6, Prelog 4