Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Akcija Vikend: Jedan vozio s 2,61 promila, a drugi drogiran

19.12.2011. 23:00
Akcija Vikend: Jedan vozio s 2,61 promila, a drugi drogiran


Kao i svakog, i proteklog su vikenda policajci kontrolirali promet na cestama. Zaustavili su 581 vozača, a poduzeli su 184 tzv. represivne mjere. Alkotestirano je 192 vozača, od kojih je njih 25 bilo pod utjecajem alkohola, a jedan i pod utjecajem opojnih droga.
Tako je u petak oko 22.15 sati, u Ulici Ante Starčevića u Zadru uhvaćen 45-godišnji vozač, dok je upravljao automobilom nissan zadarskih registracija, pod utjecajem alkohola od 2,61 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Zbog prebrze vožnje kaznu će platiti 25 vozača, a iz prometa je isključeno 12 vozača i pet auta.
U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.
Naguravanje završilo prijavom
Zadarski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom koji je fizički napao 16-godišnjaka i istukao ga. Srećom, mladić nije teže ozlijeđen. Do incidenta je došlo protekle subote u ranim jutarnjim satima pri izlasku iz noćnog kluba u Ulici Marka Marulića gdje su se stariji muškarac iz okolice Biograda i 16-godišnji Zadranin počeli naguravati.
Platio je mlađi, a 30-godišnji Biograđanin je zaradio kaznenu prijavu zbog nanošenja ozljeda.
Ukradeno 200 metara kabela i ručna kolica
Tijekom proteklog vikenda, u Ulici Nikole Jurišića u Zadru, nepoznati je počinitelj, iz kruga jednog trgovačkog društva iz Zadra, ukrao oko 200 metara kabela i ručna kolica, u vrijednosti od oko deset tisuća kuna. Za ukradenim se predmetima traga, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
A, u ponedjeljak oko 20 sati, u Ulici Bartola Kašića u Zadru ukraden je mobitel sony ericsson u vlasništvu 30-godišnjaka, vrijedan oko tisuću i pol kuna.
Na kuću joj pale žice pod naponom
Nitko srećom, nije ozlijeđen u nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 10 sati u Ulici Ivana Skvarčine u Zadru. Naime, na kuću 59-godišnje žene pale su žice pod naponom, elektrodistribucijske mreže, uslijed čega je došlo do prijenosa električne energije na instalacije u kući i kratkog spoja u kupaonici.
Sada je u tijeku kriminalističko istraživanje nad radnicima poduzeća koje je izvodilo radove rekonstrukcije elektrodistribucijske mreže, zbog sumnje na kazneno djelo – opasnog izvođenja građevinskih radova.