Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nakon osam mjeseci iza rešetaka pušteni da se dalje brane sa slobode

19.12.2011. 23:00
Nakon osam mjeseci iza rešetaka pušteni da se dalje brane sa slobode


Tijekom jučerašnje rasprave saslušani su svjedoci, preslušani su i neki razgovori koje je tajno snimala policija u sklopu istrage, a onda je rasprava odgođena zbog dodatnih vještačenja


Nakon osam mjeseci provedenih iza rešetaka zadarskog Istražnog centra, jučer su na slobodu pušteni Igor Golubović zvani Golub (24) i njegov vršnjak Alen Muslić, jer je Sudsko vijeće procijenilo da više nema razloga za njihovim zadržavanjem u pritvoru te će se u nastavku sudskog postupka braniti sa slobode.
Tijekom jučerašnje rasprave saslušani su svjedoci, među kojima i otac trećeoptuženog Marka Šindije (24), koji se jedini od početka sudskog postupka branio sa slobode.
On je govorio o svom sinu tvrdeći da je uvijek bio uzoran mladić s kojim nikada nije bilo problema ni u školi ni u društvu, pa je zaključio kako je bio šokiran njegovim uhićenjem i vezom s “opijatima”. Preslušani su i neki razgovori koje je tajno snimala policija u sklopu istrage.
A, prema tužiteljstvu kojeg zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Duško Berović, Igor Golubović je, 11. veljače, ove godine oko 22 sata na Liburnskoj obali u Zadru prodao jednom Zadraninu 9,36 grama “speeda”. Potom prema optužnici, Golubović i Alen Muslić (24) su, 27. travnja ove godine, oko 21.15 sati u mjestu Sveti Petar od jednog Zagrepčanina kupili oko pola kilograma amfetamina kako bio ga dalje prodavali na zadarskom narko tržištu, a Marko Šindija (24) kao trećeoptuženi u ovoj priči ih je vozio svojim peugeotom te je optužen za supočiniteljstvo, odnosno pomaganje u kaznenom djelu.
Kada su ih zaustavili policajci, drogu su našli pokraj kliznih vrata iza vozača u jednoj kartonskoj kutiji s dvije plastične vrećice u količinama od oko 362,9 i 108,4 grama. Presavijenom novčanicom od 200 kuna, kako tvrdi tužiteljstvo, drogu su ušmrkavali i tijekom vožnje.
Nadalje, prema optužnici, dan kasnije premetačinom Golubovićevog stana u Bibinjama, policajci su pronašli vagu za precizno mjerenje, pet mobitela, pribor za drogiranje s tragovima “speeda” te 310 eura za koje tužiteljstvo smatra da je zarađeno od prodaje droge.
Trojica okrivljenih vršnjaka su se još na početku suđenja izjasnila kako se ne osjećaju krivima, a onda je zbog još nekih dokaznih prijedloga, odnosno vještačenja koje treba obaviti, glavna rasprava odgođena.