Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Nin stiže “mrazomobil”

19.12.2011. 23:00
U Nin stiže “mrazomobil”


Za četvrtak, 22. prosinca, najavljen je dolazak Djeda Mraza. On će se s ninskim mališanima, polaznicima Dječjeg vrtića “Morska vila” te učenicima gradske Osnovne škole “Petar Zoranić”, družiti kod Donjeg kamenog mosta i Bardeline, a stići će specijalnim “mrazomobilom”


U organizaciji Grada Nina, ninskog KUD-a Branimir te ureda ninskog dekanata sv. Anselma, ovogodišnji će Božić u gradu Ninu obilovati brojnim kulturnim, sportskim te liturgijskim sadržajima.
Za četvrtak, 22. prosinca, najavljen je dolazak Djeda Mraza. On će se s ninskim mališanima, polaznicima Dječjeg vrtića “Morska vila”, njihovim tetama i roditeljima te učenicima gradske Osnovne škole “Petar Zoranić” družiti kod Donjeg kamenog mosta i Bardeline, a među njih će prvi put ove godine stići specijalnim “mrazomobilom”. U petak, 23. prosinca, navečer s početkom u 17 sati održat će se u župnoj crkvi sv. Anselma i Marcele manifestacija pod nazivom “Ususret Božiću” za vrijeme koje će se obaviti zajedničko ukrašavanje božićne jelke na trgu između zvonika i župne crkve. U zabavnom će programu nastupiti kao domaćin ninska muška klapa Condura, ženska klapa Libar iz Privlake, Kandelora iz Zemunika te muške klape Težaci iz Paljuva, Kožino iz Kožina i Sukošan iz Sukošana.
U utorak, 27. prosinca, na blagdan spomendana sv. Ivana apostola u župnoj crkvi, nekadašnjoj katedrali, s početkom u 18 sati održat će se prigodni tradicionalni cjelovečernji božićno-novogodišnji koncert u kojem će zajednički, pod ravnanjem maestrice Ivane Burele, nastupiti Tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva Branimir i župni Katedralni zbor Sv. Marcela pod ravnanjem časne sestre Krešimire Zanki.
U razdoblju od 27. prosinca pa do 5. siječnja sportska dvorana gradske Osnovne škole Petra Zoranića bit će poprište sportskih događanja. Na programu će se naći tradicionalni božićno-novogodišnji malonogometni turnir pod nazivom “Četiri ninska kvarta”. Također, svakog dana od 11 do 13 sati održavat će se sportski program za pučkoškolce pod nazivom Sportski praznici.
U navedene aktivnosti uključit će se i članice ženske gradske udruge Aenona predvođene predsjednicom Nadom Surić, tako da danas na terasi ugostiteljskog objekta Porat od 8 do 12 sati prodaju po promotivnim cijenama božićno-novogodišnje ukrase koji su nastali u njihovoj kreativnoj radionici. Sav prihod je namijenjen u humanitarne svrhe, a vrijedne ruke ninskih žena dat će se, također, u ukrašavanje jelke na trgu pored župne crkve te pečenje kolača i ostalih slatkih delicija za domjenak koji će se upriličiti po okončanju navedenog božićno-novogodišnjeg koncerta u župnoj crkvi u, utorak, 27. prosinca.