Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Višnjik će ugostiti najbolje hrvatske plivače

Autor: Viktor Bogut

19.12.2012. 23:00
Višnjik će ugostiti najbolje hrvatske plivače

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ovo je jedno od najjačih natjecanja u Hrvatskoj i održava se jednom u kalendarskoj godini – ističe Josipa Nekić, trenerica PK Zadar


Manje od četiri godine, nakon što smo dobili zatvoreni bazen, bilo je potrebno našem klubu da dobije organizaciju ovako velikog natjecanja. Do sada je nešto najveće što smo organizirali bio međunarodni miting Sv. Krševan koji se nedavno održao četvrti put zaredom. Ipak, A i B ekipno prvenstvo Hrvatske je mnogo jače natjecanje i jedno od najjačih natjecanja u Hrvatskoj – kazao je Darko Smrkinić, predsjednik Plivačkog kluba Zadar, predstavljajući veliki događaj koji će se odigrati u Zadru ovog vikenda. Naime, najbolji hrvatski plivači i plivačice pokazat će svoje snage na A i B ekipnom prvenstvu Hrvatske, koje će se održati na bazenu na Višnjiku u subotu i nedjelju.
– Ovo je zaista velika čast za nas, ugostiti najbolje što Hrvatska ima. Posebno bih zahvalio našem sponzoru, EVN-u, koji nas je prepoznao i pomogao nam u organizaciji ovog natjecanja – dodao je Smrkinić, a nastavila je trenerica PK Zadar Josipa Nekić:
– U Zadar dolaze najbolji hrvatski plivači, uključujući i naše reprezentativce koji su se nedavno vratili sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima.
Inače, i ovo natjecanje održat će se u malim bazenima i na njemu će nastupiti 250 natjecatelja iz 19 klubova. Oni najbolji plivat će u A kategoriji i borit će se za titulu najboljeg kluba u Hrvatskoj. B kategoriju čine klubovi od devetog do 16. mjesta. Među njima će se u ženskoj konkurenciji natjecati i plivačice Zadra. Boje domaćina branit će sestre Laura i Katja Čizmin, Hana i Lara Zelić, Tea Kadić, Ana-Marija Petani, Petra Marković i Maja Ninčević.
– Ulog je velik. Osvajanje titule najbolje ekipe u Hrvatskoj i to je izuzetno važno. Ovo je jedno od najjačih natjecanja u Hrvatskoj i održava se jednom u kalendarskoj godini. Kad je riječ o našoj ekipi, nastupit ćemo s izuzetno mladim plivačicama. U ovom trenutku nije realno očekivati da ćemo uspjeti izboriti plasman u krug A selekcija, ali uvjerena sam da ćemo uspjeti izboriti ostanak među B klubovima – dodala je Nekić, a njen kolega Željko Olujić uvjeren je da će Zadranka ostaviti dobar dojam:
– Sigurno je da će djevojke dati maksimum. Konkurencija je zaista jaka, a posebno će zanimljivo biti u borbi za titulu gdje su favoriti zagrebačka Mladost u muškoj te riječko Primorje u ženskoj kategoriji.
Inače natjecanje će se održati u tri dijela. Početak je u subotu u deset sati, a popodnevni dio počinje u 17 sati. Treći dio i dodjela priznanja započinju u nedjelju u 10.30 sati.


 DOLAZI I SANJA JOVANOVIĆ




Prvi put u Zadru se održava ovako jako natjecanje na kojemu će nastupiti 19 najjačih hrvatskih klubova i najbolji hrvatski plivači.
– U Zadar će stići Sanja Jovanović, Dominik Straga, Gordan Kožulj, Saša Imprić, hrvatski reprezentativci i sudionici europskih i svjetskih prvenstava i oni će zapjeniti naš bazen. Očekujemo da će i naši sugrađani prepoznati kvalitetu ovog natjecanja i da će ih jaka plivačka imena dovesti u Višnjik – rekao je Smrkinić.