Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Grad ukinuo status javnog dobra kako bi cestu prodao Janoušeku

19.12.2013. 23:00
Grad ukinuo status javnog dobra kako bi cestu prodao Janoušeku


Na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća koja je trajala sve do kasnih večernjih sati, žustra rasprava rasplamsala se i oko prijedloga Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi – nerazvrstane ceste na nekretnini zemljišne čestice 2268/13 u Diklu.
– Nije mi jasno ovo vaše izlaganje. Kažete da je to redoviti put, ali da nedostaje trenutno stanje vlasništva. Ne znamo kako je nastala ova čestica i zašto je baš Grad iskazao svoj interes za ovu česticu, a imate na stotina takvih sličnih slučajeva u gradu. Ima li ovdje prostora za manipulaciju? Što će se desiti kada se Grad uknjiži na ovu česticu, upitao je Antun Novoselović.
– Uz ovu česticu nalaze se čestice 1096/ 25 i 1096/26 na kojima su izgrađeni stambeni objekti. Obje su u vlasništvu tvrtke Magnitudo d.o.o., a vlasnici te tvrtke su Roman Janoušek i Zoran Kazimirović. Riječ je o češkim državljanima povezanim uz koruptivnu aferu koja je okončana ostavkom češkog premijera, upozorio je Pupić Bakrač.
Pravnica Jagoda Surać je odgovorila kako Grad namjerava prodati spomenutu česticu te da je interes za kupnju pokazalo upravo trgovačko društvo Magnitudo u vlasništvu dvojice kontroverznih čeških poduzetnika.