Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kreativnošću protiv svih vrsta ovisnosti

19.12.2013. 23:00
Kreativnošću protiv svih vrsta ovisnosti


U povodu mjeseca borbe protiv ovisnosti, jučer je u Kneževoj palači otvorena izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar te radova nastalih na kreativnim radionicama Udruge Porat koja se bavi problematikom ovisnosti. Izložbu su otvorili organizatori, a uz navedene to su još i Narodni muzej Zadar, Zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja.
– Narodni muzej Zadar, kako je već poznato, još je prije par godina u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom, Policijskom upravom zadarskom i Udrugom Porat organizirao projekt pod nazivom “Reci ne, ne želim drogu u svom gradu!” kao i izložbu pod nazivom “Droga, zlo današnjice”. Taj projekt smo inicirali sa svrhom da se cijela javnost informira i uhvati u koštac s rješavanjem problema koji se tiču baš svakoga. I tom izložbom, kao i ovom, željeli smo pokazati da je prevencija najvažniji segment u borbi protiv droge – otvarajući izložbu rekla je Renata Peroš.
Osvrćući se na Mjesec borbe protiv ovisnosti, Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, istaknula je kako se izložbom nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe opojnih droga.