Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najveća općinska investicija u Hrvatskoj u 2013. godini

19.12.2013. 23:00
Najveća općinska investicija u Hrvatskoj u 2013. godini


Prigodnom svečanošću jučer je službeno otvorena Gospodarska zona Murvica Jug. Riječ o trećoj od pet zona u Općini Poličnik koja je sasvim komunalno opremljena.
– Kompletno opremanje zone koštalo je 27 milijuna kuna i zasigurno je ovogodišnja najveća općinska investicija u Republici Hrvatskoj. Naime, najveći dio investicije snosila je Općina Poličnik u iznosu od 22 milijuna kuna, sredstvima iz proračuna i od prodaje terena. Financijski su pomogli Ministarstvo poduzetništva i obrta sa četiri milijuna kuna, Grad Zadar sa 620.000 kuna i Zadarska županija sa 500.000 kuna, u prigodnom slovu je rekao načelnik Davor Lončar.
– Riječ je o zoni veličine 43 hektara koja je pred ljeto nedaleko od lokacije gospodarske zone Crno, kod tzv. Karaule, modernom prometnicom spojena na Jadransku magistralu, državnu cestu D8. Do sada je riješeno pet lokacijskih dozvola unutar zone. Tvrtka Sarag je već započela gradnju, dok bi do kraja godine ili početkom Nove godine radove trebala započeti i Lesnina, najavio je Lončar.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU