Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U modernizaciju pogona uložili 36,8 milijuna kuna

19.12.2013. 23:00
U modernizaciju pogona uložili 36,8 milijuna kuna


Biogradska Tvornica mreža i ambalaže jučer je bez velike pompe u rad pustila novu proizvodnu liniju za proizvodnju pletenih ambalažnih vreća. Obred blagoslova novog modernog stroja te božićni blagoslov tvornice i Centra Bure, shopping centra u Biogradu na Moru, predvodio je don Nikola Tokić, župnik biogradskih naselja Kosa – Torovi i Jankolovica.
– Investicija je vrijedna 3,1 milijuna kuna. Od tog iznosa 1,36 milijuna su bespovratna sredstava za jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika u sklopu programa Poduzetnički impuls Ministarstva poduzetništva i HAMAG investa, kaže Darko Eškinja Bure, član Uprave Tvornice mreža i ambalaže zajedno sa suprugom Jagodom Eškinja.
Poduzetnički projekt Tvornice mreža ujedno je jedini s područja Zadarske županije na navedenom javnom natječaju na kojem je od 414 prijavljenih poduzetničkih projekta, na 103 odabrana raspodijeljeno 71,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
– Investicija za nas ima veliko značenje jer predstavlja okončanje ciklusa kompletne modernizacije, odnosno zamjene stare tehnologije novom u pogonu za proizvodnju ambalažnih proizvoda, koja je započela još 2005. godine i u koju je uloženo 36,8 milijuna kuna, govori Eškinja.