Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarski Slavonci pozivaju na feštu u “Fešti”

19.12.2013. 23:00
Zadarski Slavonci pozivaju na feštu u “Fešti”


Slavonska večer, tradicionalno druženje uz tamburašku glazbu i slavonski stol s prepoznatljivim kulinarskim specijalitetima i ove će se godine održati u restoranu Fešta na Bokanjcu.
– Pozivamo sve naše članove, ali i sve one koji se žele s nama družiti na feštu u “Fešti”. Garantiramo dobru zabavu, još bolju spizu i piće te pjesmu i ples do sitnih sati. Očekujemo da će nam se, kao i prijašnjih godina, pridružiti naši vjerni “neslavonci”, među kojima i bivši župan Ivo Grbić te predstavnici županijske i gradske vlasti – poručila je Vedrana Vitlov, Slavonka po rođenju, a Zadranka i Kaljka po udaji. Ova vesela pravnica jedna je od entuzijasta i zaljubljenika u svoj rodni kraj koji su prije desetak godina osnovali ovu neprofitnu i nepolitičku udrugu. Cilj im je okupiti građane koji imaju osobne ili rodbinske veze s tim krajevima Lijepe naše, a ideja je bila upoznati članove s kulturom i običajima tog kraja.
– Članovi Udruge još od osnutka sastaju se svakog prvog petka u mjesecu u 19 sati u prostorijama streljane u sklopu sportskog centra Mocire. S vremena na vrijeme organiziramo koju izložbu rukotvorina, popričamo o svakodnevnim zbivanjima, našim običajima, zapjevamo. Sada već tradicionalno, pred božić, organiziramo i našu Slavonsku večer – pohvalila se Vedrana Vitlov, predsjednica Udruge, ističući kako se nada dobrom odazivu.