Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Najveći interes za kliničku radiologiju

19.12.2016. 23:00
Najveći interes za kliničku radiologiju


Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina donio je odluku o izboru liječnika koji su se javili na natječaj za ukupno osam specijalizacija.
Najveći interes kandidati su pokazali za kliničku radiologiju. Na natječaj je stiglo deset molbi, četvoro kandidata nije pristupilo na razgovor s bolničkim povjerenstvom, a od šestoro koji jesu, najviše bodova dobila je dr. Tea Nikolov iz Zadra. Ona se javila i za usavršavanje i iz područja otorinolaringologije za koju je ineteres pokazalo devetoro kandidata. Nakon što je izabrala kliničku radiologiju, specijalizaciju iz ovog područja dobila je druga na listi, Zadranka Matea Peša. Po sedam kandidata javilo se za specijalizaciju iz kliničke farmakologije s toksikologijom i infektologiju. Za specijalizaciju iz kliničke farmakologije s toksikologijom izabrana je specijalizantica Ana Kovač iz Osijeka, a specijalizaciju iz infektologije dobio je liječnik Tomislav Francetić iz Gospića.
Šestero kandidata željelo se usavršavati u području onkologije i radioterapije, petoro ih je pristupilo razgovoru s bolničkim povjerenstvom, a kao najbolji kandidat izabran je dr. Ivan Zrilić iz Zadra.
Najmanji interes kandidata bio je za stručno uisavršavanje iz područja hitne medicine i patologije s akreditacijom iz histopatologije. Natječajem su se tražila četiri specijalizanta hitne medicine, ali su pristigle samo dvije molbe nakon čega je jedna kandidatkinja odustala pa će ugovor sa zadarskom bolnicom potpisati dr. Domina Petrić iz Splita, dok je za specijalizaciju i izabrana jedina kandidatkinja – Nikolina Hukelj iz Zadra.