Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jeričević: Poslije Pule okrećemo novu stranicu

Autor: Andrija Prović

20.01.2010. 23:00
Jeričević: Poslije Pule okrećemo novu stranicu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Karmen Jeričević iz Zadra se 2004. godine zaputila u SAD gdje je upisala studij merketinga i menadžerstva, dok je košarku nastavila igrati nastupajući za sveučilišnu ekipu Midlanda (Nebraska). Nakon pet godina u Americi, pred početak ove sezone odlučuje se na povratak u svoj matični klub. Od tada pa do danas, Karmen je opet jedna od neizostavnih igračica u zadarskom sastavu. Iako najčešće ne započinje utakmicu među prvih pet, njen obrambeni učinak uvelike je doprinio vrlo dobrim rezultatima bijelo-plavih, dok je u posljednjem Kup susretu u Puli pokazala kako može biti jednako učinkovita na obje strane terena.
Nakon dva uzastopna poraza, odigrale ste odličnu utakmicu u Puli. Znači li to da je Zadar opet na tragu dobrih izdanja kakva smo gledali do poraza od Studenca, odnosno Croatije?
– Mislim da smo na pravom putu da ponovimo naše dobre igre, odnosno da ćemo poslije Pule okrenuti novu stranicu. Blagdansko vrijeme očito je učinilo svoje pa smo tako u dvoboj sa Croatijom ušle dekoncentrirane i previše opuštene. To je bio glavni uzrok lošem izdanju, no ako je suditi po pobjedi nad Pulom, ponovo ćemo biti one stare.
Što je najviše utjecalo na tu pozitivnu transformaciju? Vaše gostovanje u Zagrebu bila je najgora ovosezonska predstava Zadra, dok ste nepuni tjedan poslije lakoćom savladale Biska Pulu odigravši na visokoj razini.
– Pad u našoj igri nije se dogodio odjednom. On je bio evidentan i u pojedinim fazama utakmica u kojima smo ubilježile pobjede, a kulminirao je u 10. kolu protiv Croatije. U početku smo mislili da je umor razlog, no pokazalo se da je problem ipak bio prvenstveno u našim glavama. Nakon posljednje utakmice, na inzistiranje trenerice Mazije, sjele smo i otvoreno porazgovarale o već spomenutom opuštanju i dekoncentraciji u igri. Nakon toga, ubrzo je stigao i pozitivan rezultat.
Očekuje vas važan dvoboj 11. kola sa Požegom, ali i još tri ispita koji će odlučiti u kojem će smjeru Zadar – u Ligu za prvaka ili među društvo u borbi za ostanak.
– Do kraja je još sve moguće. Žao mi je što smo u Požegi ispustile priliku za uzeti bodove, no taj bi propust trebale ispraviti već u slijedećem kolu. Dobra su ekipa, no Višnjik je uvijek dodatni motiv za pobjedu. Što se ostalih utakmica tiče, nadam se da ćemo dobar rezultat ostvariti i na dva gostujuća terena. To naravno neće biti lako, a da bi uspjele, u te utakmice moramo ući maksimalno ozbiljno. Također, ne smijemo ponavljati loše prve dvije četvrtine, pa tek kasnije loviti zaostatak. Iskusan sastav poput Agrama sigurno bi to znao iskoristiti.
Na početku sezone govorili ste kako će vam trebati određeno razdoblje prilagodbe na europski stil košarke. Budući da uz standardno dobar obrambeni, bilježite i sve bolji učinak u napadu, je li taj period sada iza vas?
– Da, prošao je. Međutim, kada sam to izjavila, u prvom sam redu mislila na stil igre mojih suigračica. Naime ja sam se vratila u Zadar nakon pet godina, a one već dugo igraju zajedno i međusobno se jako dobro poznaju. Također, trebalo je proći određeno vrijeme da se naviknem ulaziti s klupe. Kad bih ušla i promašila šut ili dva, to je na mene odmah djelovalo demoralizirajuće. No, sve je to sada iza mene.


 ŽELJA:POVRATAK U SAD


Karmen Jeričević potpisla je ugovor sa Zadrom na godinu dana. Njena je želja povratak u SAD, no za ostvarenje iste, na vizu će trebati pričekati barem do siječnja 2011. godine. U tom bi slučaju, kaže, voljela odigrati barem prvi dio 2010./2011. sezone.