Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najviše sadnica traži se u Žeravi

20.01.2011. 23:00
Najviše sadnica traži se u Žeravi


Sadnice će uglavnom dobiti vinogradari i maslinari koji su tijekom lanjske godine uredno prema Gradu Ninu podmirili svoja dugovanja za komunalnu naknadu, razne poreze, komunalni doprinos, odvoz smeća, katastarsku izmjeru…


Poput nekoliko prethodnih godina i ove će godine Grad Nin maslinarima i vinogradarima s područja grada Nina i njegovih pet prigradskih mjesta Grba, Ninskih Stanova, Poljica Briga, Žerave i Zatona osigurati dovoljne količine sadnica maslina i kalemova vinove loze po izuzetno povoljnim cijenama u odnosu na one u maloprodaji i veleprodaji. Njih će uglavnom dobiti vinogradari i maslinari koji su tijekom lanjske godine uredno Gradu Ninu podmirili svoja dugovanja za komunalnu naknadu, razne poreze, komunalni doprinos, odvoz smeća, katastarsu izmjeru i tome slično.
Kako bi se što veći broj osoba uključio u ovaj projekt subvencioniranja maslinarstva i vinogradarstva, u koji će se iz ovogodišnjeg gradskog proračuna usmjeriti preko 150.000 kuna, posredstvom mjesnih odbora i postavljenih poziva na oglasnim pločama, maslinarima i vinogradarima je odaslana poruka de se po ovom pitanju očituju u što skorije vrijeme. Po informacijama koje su stigle na adresu odgovarajućih gradskih službi iz mjesnih odbora može se zaključiti da su ninski maslinari izrazili potrebu za 650 komada maslinovih sadnica te za 770 kalemova vinove loze. Iz Grba su poručili da potražuju 110 sadnica maslina i 390 kalemova vinove loze, a iz Ninskih Stanova da im treba 270 sadnica maslina i 610 kalemova vinove loze. Vinogradari iz Poljica Briga zatražili su 390 kalemova vinove loze te 280 sadnica maslina, dok su se maslinari iz Zatona izjasnili za 150 sadnica maslina, a vinogradari za 350 loznih cjepova. I na kraju u Žeravu će se po onom što traže tamošnji maslinari i vinogradari transportirati ukupno najviše sadnog materijala i to 140 sadnica maslina te 1.390 loznih cjepova. Sada predstoji provedba javnog natječaja glede najpovoljnijeg ponuđača, a kako se očekuje podjela sadnog materijala trebala bi biti okončana najdalje do konca veljače.