Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Već protiv Cibalije krećemo žestoko

20.01.2011. 23:00
Već protiv Cibalije krećemo žestoko


Mislim da smo po kvaliteti momčad koja zaslužuje barem još 2, 3 mjesta bolji plasman na ljestvici i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo u nastavku sezone – kazao je Ježina


Nogometaši Zadra u punom su pogonu. Prva, ujedno i najteža faza priprema, u punom je jeku i svi žele, ponajprije ostati zdravi, a onda i napuniti baterije do vrha uoči odlaska u Rovinj. Antonio Ježina je najbolje ocijenjeni igrač Zadra i vodeći u Trofeju “Hrvoje Ćustić” nakon proljetnog dijela prvenstva. Tri posljednje utakmice prije stanke Antonio nije igrao, a razlog je pomalo bizaran – ugrizao ga je njegov pas.
– Sve je to već zaboravljeno. Oporavak je trajao nešto duže od uobičajenog jer se te rane nakon ugriza psa ne smiju šivati. Sve je zaraslo kako treba i mogu reći da sam spremniji nego ikada. I motiviraniji – kazivao je u uvodu razgovora Ježina.
– Mogu reći da sam se baš odmorio tijekom ove zimske stanke i u potpunosti napunio baterije za proljetni dio prvenstva. Najveći dio odmora proveo sam u Murteru s obitelji, curom i prijateljima. Igrao sam malo i mali nogomet za razbibrigu. Petnaestak dana prije početka priprema počeo sam i s laganim treninzima, trčanjem i vježbama snage, pa sam na okupljanje stigao već jednim dijelom spreman.
Zato mu i nije toliko naporno u ovom uvodnom dijelu priprema koji slovi za najteži.
– Nije mi teško, a koliko vidim ni mojim suigračima. Vidi se da se nitko nije zapustio i da kod nikoga nije vidljiv višak kilograma. Uostalom, profesionalci smo i to se od nas i očekuje. Krenuli smo lagano u prva tri dana priprema, a sada smo već u punom treningu. Žestoko je, taman toliko koliko treba ako mislimo spremni dočekati početak proljetnog dijela prvenstva. I to što za sada nema ozlijeđenih govori o tome da su priprema odlične i da smo mi igrači došli spremni za pripreme.
U uvodnoj riječi trener Zebić je na okupljanju kazao da očekuje dodatni iskorak u nastavku prvenstva.
– Mislim da tako razmišlja i većina igrača, želimo napraviti još korak naprijed u našem napredovanju. Mislim da smo po kvaliteti momčad koja zaslužuje barem još 2, 3 mjesta bolji plasman na ljestvici i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo u nastavku sezone.
Mjesta za opuštanje nema jer pretposljednja Istra 1961 je na pet bodova zaostatka za Zadrom.
– Točno, jedan ili dva kiksa i eto nas pri dnu. Velika je gužva na ljestvici i svi smo stisnuti u 4, 5 bodova. Nije nam daleko ni vrh ljestvice. Šteta što nismo uspjeli u posljednjem kolu pobijediti “farmaceute” jer bi s ta dva boda bili još više na ljestvici. Bez obzira na to smatram da možemo puno dobroga pokazati ovoga proljeća i da ćemo to, uostalom, i pokazati. Od prve utakmice protiv Cibalije u Vinkovcima krenut ćemo žestoko i nadam se odmah to potvrditi pokojim bodom. Ali najprije se trebamo dobro pripremiti.
Osobno Ježina očekuje dodatni napredak u predstojećoj polusezoni.
 – Mislim da je iza mene solidna jesen, ali znam da mogu još bolje. Cilj mi je napredovati barem još 30 posto u svojoj formi i dokazati da sam kvalitetan vratar sa svijetlom budućnosti. Naravno, glavni preduvjet je ostati zdrav i puno raditi – kazao je na kraju razgovora Ježina.


 PRIJATELJSTVO S GLUIĆEM




S obzirom na prvi dio sezone čini se da startnu “jedinicu” na vratima Zadra u ovom trenutku ima Antonio Ježina ispred Tome Gluića.
– Tri su vratara na ovim pripremama. Uz mene tu je još Tomo Gluić i junior Ivan Perinić. Moram naglasiti da odlično surađujemo pod paskom našeg trenera Tomislava Rogića. Tomo i ja smo osim toga što smo kolege i prijatelji. Maksimalno se uvažavamo i podržavamo u svakodnevnom radu. O tome tko će imati startnu jedinicu odlučuje trener. Naravno da smo i konkurencija, ali prije svega kolege i prijatelji – kazao je Ježina.