Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Doigravanje stolnotenisačima na dlanu

20.01.2012. 23:00
Doigravanje stolnotenisačima na dlanu


Stolnotenisači Donata u subotu su ostvarili vrlo važnu pobjedu protiv direktnog konkurenta za plasman u doigravanje, osječke Olimpije. Bio je to dvoboj pun preokreta, a iskusni Osječani opasno su prijetili tijekom cijele utakmice. Činilo se doduše da će nakon prvog dvoboja stvari mnogo lakše krenuti za zadarske stolnotenisače.
Domagoj Maglić je relativno lagano došao do pobjede protiv bivšeg hrvatskog reprezentativca i broja jedan hrvatske rang liste, Damira Atikovića. Superiskusni Zagrepčanin u pojedinim navratima itekako je pokazao da nije zaboravio igrati stolni tenis, a i dalje ga krasi izuzetan osjećaj za igru. No, Maglić je ove sezone najbolji igrač Donata i jedan od boljih igrača Superlige. Tako se i postavio i tako je odigrao dvoboj s mnogo starijim protivnikom. Glatko je dobio prvi set, no Zagrepčanin u redovima Olimpije uspio se vratiti u drugom setu i u neizvjesnoj završnici poravnati na 1:1. Ipak, igrač Donata u iduća dva seta uspijeva povratiti dominaciju i u konačnici osigurati svojoj momčadi vodstvo.
Ali tada Osječani ekpresno poravnavaju, a nakon toga i preuzimaju vodstvo. Prvo je Vlado Borčić s 3:0 slavio protiv Domagoja Maglića, a onda je Dragan Knežević iznenađujuće s 3:1 slavio protiv zadarskog igrača Alana Jalžabetića. Knežević je također već ušao u peto desetljeće i, iako se radi o igraču koji je mnogo dao hrvatskom stolnom tenisu,  Jalžabetić nije smio dopustiti ovaj poraz. U tim trenucima stvari se nisu činile idealne za momčad trenera Denisa i Davora Karlovića.
Donat se vraća u parovima. I to relativno glatko, iako je osječka kombinacija dobila prvi set s 11:6. Trgnuli su se Maglić i Jalžabetić nakon toga i s 11:9, 11:7, 11:6 došli do poravnjanja. Ključan je bio drugi set koji se odličio u tijesnoj završnici. Jer da je on otišao na stranu Olimpije i da su Atiković i Borčić tad poveli s 2:0, a pri tom Olimpija imala prednost od 2:1, vjerojatno bi u konačnici dvoboj bio mnogo neizvjesniji.
No, nije bio jer su Zadrani nakon 2:2 stigli do dvije glatke pobjede. Maglić je opet dokazao svoju snagu. Ovaj put s 3:0 protiv Borčića, a u najvažnijem dvoboju dana Jalžabetić je nakon gubitka prvog seta protiv Atikovića, okrenuo meč u svoju korist i na kraju slavio s 3:1. Dugo je Atiković zadavao servisima problem Jalžabetiću, koji nikako nije uspio nametnuti svoju igru. To mu je tek pošlo za rukom sredinom drugog seta, što je bio i presudan trenutak dvoboja.
Zadrani su ovom pobjedom ostali sami na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, onome koje ih vodi u doigravanje. Olimpija ima poraz više, ali i dva poraza od Donata u sezoni, tako da je vjerojatno ispala iz borbe za doigravanje. U idućem kolu Donat gostuje kod druge osječke momčadi, Vodovoda.


 DONAT – OLIMPIJA 4:2


Maglić – Atiković 3:1 (11:4, 13:15, 11:6, 11:6), Maraković – Borčić 0:3 (10:12, 8:11, 3:11), Jalžabetić – Knežević 0:3 (8:11, 5:11, 8:11), Jalžabetić/Maglić – Atiković/Borčić 3:1 (6:11, 11:9, 11:7, 11:6), Maglić – Borčić 3:0 (11:5, 11:8, 11:7), Jalžabetić – Atiković  3:1 (8:11, 11:9, 11:6, 11:8)