Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kuglači moraju Poštaru uručiti otpremnicu

20.01.2012. 23:00
Kuglači moraju Poštaru uručiti otpremnicu


Problem kuglačima trenera Šime Mijolovića ove sezone predstavlja nekonstantna forma. Zadrani variraju od odličnih nastupa pa do onih koje što prije valja zaboraviti


Kuglači Zadra danas u 15 sati dočekuju splitskog Poštara u 13. kolu Prve lige. Nakon pobjede u Rijeci Zadrani danas imaju još jedan dvoboj u kojemu su veliki favoriti i iz kojega jednostavno moraju izaći sa dva osvojena boda. Splićani uopće nisu loša momčad. U prošlom kolu na svom terenu svladali su Zaprešić i trenutačno se nalaze na petom mjestu prvenstvene ljestvice, odmah iza četvorke koja se bori za titulu prvaka (Konikom Osijek, Medveščak 1958, Zadar, Zaprešić). No, Zadrani nemaju izbora. Pobjeda im je imperativ, jer ako i dalje misle ostati u utrci za titulu prvaka Hrvatske, nemaju pravo na kiks. Problem kuglačima trenera Šime Mijolovića ove sezone predstavlja nekonstantna forma. Zadrani variraju od odličnih nastupa pa do onih koje što prije valja zaboraviti. Ista je situacija i na međunarodnom planu. Na Svjetskom kupu osvojili su srebrnu medalju, dok su u Europskoj ligi poraženi u prvom kolu. Razlog nastupima “toplo-hladno” sigurno leži i u tome da je Zadar ove sezone imao itekakvih problema s ozljedama. Jedan od glavnih zadarskih igrača Kostadin Manev gotovo tijekom cijele sezone ima problem s ozljedom koljena, a problema su imali i Boris Benedik te Hrvoje Marinović. U drugom dijelu sezone Mijolovića bi najviše obradovalo da njegovu momčad zaobilaze ozljede.
Uz zadarski, od subotnjih dvoboja valja još izdvojiti gostovanje vodećeg Konikom Osijeka kod zagrebačke Grmoščice. Zagrepčani su već uzeli bodove Medveščaku i Zadru, a sigurno da bi za Zadrane bilo dobro da to ponove i danas protiv Konikoma. Drugoplasirani Medveščak 1958 ne bi smio imati problema na gostovanju kod fenjeraša Trilja, dok će Zaprešić pokušati isprati gorak okus splitskog poraza na svom terenu protiv Novske.
Parovi 13. kola Prve Kuglačke lige: Zadar – Poštar, Grmoščica – Konikom Osijek, Kandit Premijer – Rijeka, Zaprešić – Novska, Velebit – Zanatlila, Trilj – Medveščak 1958.