Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Stolnotenisači danas hvataju doigravanje

20.01.2012. 23:00
Stolnotenisači danas hvataju doigravanje


Olimpija, za razliku od nas, zna kako dobiti one utakmice koje se moraju dobiti, kaže trener Donata Denis Karlović


Stolnotenisači Donata danas nastavljaju natjecanje u stolnoteniskoj Superligi. Tako će Zadrani nakon 40 dana stanke ponovo izaći na teren, a u prvom kolu nastavka prvenstva, odnosno desetom kolu čeka ih domaći dvoboj s momčadi osječke Olimpije. U prvom kolu prvog dijela sezone Zadrani su uspjeli slaviti u Osijeku i na neki način napravili malo iznenađenje, pošto Olimpija u svojim redovima ima tri iskusna i kvalitetna igrača. Vlado Borčić, Damir Atiković i Dragan Knežević dobro su poznata imena u svijetu stolnog tenisa. Istini za volju, ti igrači više nisu u najboljim godinama, ali svakako znaju zakomplicirati život svakome.
– U našem prvom međusobnom dvoboju mi smo odigrali fantastično i uspjeli smo ih iznenaditi – objasnio je strateg Donata Denis Karlović. No, danas će Osječani sigurno biti izuzetno motivirani. U ovom trenutku imaju isti skor kao i Donat (5:4) i baš te dvije momčadi dijele četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, a prve četiri plasirane momčadi nakon regularnog dijela sezone u konačnici će uspjeti izboriti doigravanje.
– Oni su zaista iskusna i kvalitetna momčad. Za naše prvenstvo izuzetno jaka. Mi ih maksimalno respektiramo, pogotovo jer Olimpija, za razliku od nas, zna kako dobiti one utakmice koje se moraju dobiti.
Oprezan je Karlović s razlogom. Svjestan je da je njegova mlada momčad u prvom dijelu sezone igrala zaista dobro, imala odličan skor, ali je onda u konačnici izgubili dvoboj od ne tako jake momčadi Transagrama i sebi poprilično ugrozila šanse za ulazak u doigravanje, jer osim Donata i Olimpije koji imaju skor 5:4, za vratom im pušu Puljani sa skorom 4:5. Olakotna okolnost za zadarske stolnotenisače je ta da i s Olimpijom danas, ali i s Pulom u drugom dijelu sezone igraju kod kuće. Ali ta prednost je trenutačno prednost, a već za nekliko sati se može izgubiti.
– Mi smo od početka prvenstva svjesni da možemo svakoga dobiti, ali i od svakoga izgubiti. Imamo takvu momčad i na taj način plaćamo cijenu neiskustvu. Danas moramo odigrati zaista izvrsno u koliko želimo doći do pobjede u dvoboju s Olimpijom – Zaključio je Karlović.
Od ostalih dvoboja valja izdvojiti dvoboj prve i druge momčadi Zagreba, odnosno dvoboj Zagreba i Transagrama. Radi se o dvije vjerojatno najtalentiranije momčadi Hrvatske, a obje zapravo čine igrači Zagreba. Zanimljiv će biti i derbi u kojemu će Libertas ugostiti branitelja titule (i vjerojatno novog osvajača), sastav Dr. Časla. No, taj dvoboj je odgođen za 2. veljače.
Što se tiče zadarskog Donata, oni će u iduća tri kola odigrati tri ključne utakmice. Nakon dvoboja s Olimpijom Zadrani idu u goste drugom osječkom ligašu, sastavu Vodovoda, da bi u trećem kolu ugostili Pulu. U slučaju tri pobjede iz te tri utakmice, Zadrani bi vjerojatno osigurali doigravanje.
Raspored 10. kola Superlige: Donat – Olimpija, Zagreb – Transagram, Dugo Selo – Vodovod, Željezničar – Pula, Libertas – Dr. Časl.