Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nedostajalo je samo publike

Autor: Velimir Brkić

20.01.2013. 23:00
Nedostajalo je samo publike

Foto: Velimir BRKIĆ



Usprkos besplatnom ulazu koncert je u subotu navečer izgubio bitku s košarkaškom utakmicom Zadra i Cibone te utakmicom Svjetskog prvenstva u rukometu u kojoj su hrvatski “kauboji” ukrstili koplja sa Španjolcima


U sklopu obilježavanja 20. obljetnice VRO Maslenica u školskoj sportskoj dvorani u Poličniku održan je spektakularni koncert klape Sv. Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice uz domaće snage: klapu Koporan, Zorana Jelenkovića, Ivicu Iću Sikirića te Bepa Matešića i Davida Ricova.
Tko je došao, dobro se zabavio
Šteta, nedostajalo je jedino posjetitelja. Usprkos besplatnom ulazu koncert je u subotu navečer izgubio bitku s košarkaškom utakmicom Zadra i Cibone te utakmicom Svjetskog prvenstva u rukometu u kojoj su hrvatski “kauboji” ukrstili koplja sa Španjolcima. Uz nedovoljnu promidžbu zakazale su i braniteljske udruge, ali i sudionici veličanstvene VRO Maslenica koji su se u manjem broju odazvali i odlučili provesti jednu zaista nezaboravnu večer.
Reprezentativno glazbeno tijelo, klapa Sveti Juraj i orkestar HRM-a pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića, izvelo je niz svojih uspješnica od dalmatinskih do domoljubnih pjesama. Publika nije prestajala pjevati ni pljeskati.
Kroz program koji je vodila Vlatka Vučić Marasović, istaknuta je izvanredna suradnja ovih dvaju glazbenih ansambala koja je postala uistinu jedna od dalmatinskih i hrvatskih prepoznatljivosti. Malobrojna publika je svakako poželjela da ove mornaričke glazbenike opet može poslušati u svojemu mjestu.
Ićo, Zoran, Bepo i David
Osim važne uloge u promicanju hrvatske glazbene kulture, ovi glazbeni sastavi svakako promoviraju Hrvatsku i kao zemlju bogate pomorske tradicije.
Jedan iznimno ugodni glazbeni događaj svojim osebujnim nastupima začinila je domaća klapa Koporan, voditeljice Linde Subotić, te popularni Ićo, Zoran, Bepo i David, koncert za dugo pamćenje.