Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Snijeg Gračac zabijelio, djecu razveselio

Autor: Irena Jurjević

20.01.2013. 23:00
Snijeg Gračac zabijelio, djecu razveselio

Foto: PIXELL



Ceste su očišćene u kratkom roku, kao i prilazi kućama. Radi se, kažu, o uobičajenim nanosima za njihove krajeve, pa je tako snijega jučer bilo samo sa strane prometnica


Krajem tjedna i Zadarsku županiju zahvatio je prvi ovogodišnji snijeg. Zabijelilo je u Gračacu gdje je napadalo oko 10-15 centimetara snijega. To je, dakako, najviše razveselilo one najmlađe.
Izvučene su sanjke i ostali zimski rekviziti za zabavu te se “bacilo na posao”. “Okupirani” su obližnji brežuljci, a dječjoj sreći nije bilo kraja. Ostatak starije populacije već je pak navikao na zimske uvjete. Ceste su očišćene u kratkom roku, kao i prilazi kućama. Radi se, kažu, o uobičajenim nanosima za njihove krajeve, pa je tako snijega jučer bilo samo sa strane prometnica.
Što se pak tiče mogućih ozljeda, tu informaciju jučer u Gračacu nismo mogli dobiti jer su od 1. sječnja s gračačkog i obrovačkog područja povučeni svi dežurni liječnici te je ostavljeno samo redovno administrativno osoblje, kao i vozači i tehničari koji hitne slučajeve prevoze u Gospić i Zadar.
No s obzirom na to da je tamošnje stanovništvo naviklo na zimske uvjete, probleme im ne stvaraju niti veći nanosi, tako da su i ovaj prvi “mali snijeg” dočekali kao uobičajenu pojavu.
– Snijeg se sada može vidjeti samo u hrpicama pored ceste. Sve ostalo je čisto. To je nama kao ‘dobar dan’, pojasnio nam je jedan od stanovnika Gračaca koji je s djecom uživao u sunčanom danu na snijegu.