Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vatrogasci još uvijek čuvaju požarište Lesnine

Autor: Minja Gugić

20.02.2010. 23:00
Vatrogasci još uvijek čuvaju požarište Lesnine

Foto: Filip BRALA



Zadarski su vatrogasci s jednim vatrogasnim vozilom danas još uvijek osiguravali mjesto nezapmaćenog požara koji je u subotu navčer 20-tak minuta prije ponoći izbio u prodajnom salonu i skladištima namještaja Lesinina u Zrmanjskoj ulici na kućnom broju 21 u vlasništvu tvrtke Buba d.o.o.
Ni danas se još uvijek sa sasvim pouzdanom sigurnoću nije moglo govoriti o uzroku ovog golemog požara, ali je prema svemu sudeći riječ o kvaru na eleketričnim istalacijama.
Požar je krenuo od krova i počeo se munjevitom brzinom širiti, a na mjesto požara u najkraćem mogućem roku stiglo je 40-tak zadarskih vatrogasaca sa svim rasploživim vozilima te vatrogasci iz susjednog Biograda i Benkovca.
Šteta još uvijek nije procijenjena, ali je nedvojbeno golema.
– U pitanju je velika šteta, no teško je za sada još uvijek špekulirati s iznosom. Požar je izbio na krovu i munjevitom se brzinom počeo širiti jer su i krov i zidovi napravljeni od aluminijskih folija unutar kojih se nalazi neki lakozapaljivi materijal što bi mogao biti stiropor ili pak, možda pur pjena. Od vatre smo uspjeli sačuvati jedan dio objekta gdje se nalaze uredi, tako da je dokumentacija tvrtke vjerujem, sačuvana – pojasnio je  Željko Šoša, šef zadarskih vatrogasaca.
Još je dodao kako su tijekom gašenja požara oštećena i čak četiri njihova kombija, a štetu na vozilima je procijenio između 100 i 200 tisuća kuna.
Srećom, nitko nije stradao, a više o uzroku izbijanja vatre kao i materijalnoj šteti moglo bi se znati sutra.
Osim ovog požara koji Zadrani ne pamte, dan ranije u petak oko 22 sata izbio je požar u autokampu Šimuni, u istoimenom mjestu na otoku Pagu. U ovom je požaru izgorijela montažna kućica u vlasništvu 44-godišnjeg Slovenca. Požar su ugasili sami radnici Kampa.
S obzirom na jako jugo i kišu, policajci nisu bili u mogućnosti odmah obaviti očevid, pa je on trebao biti nastavljen tijekom jučerašnjeg dana.
Još je jedan požar izbio u petak oko 20.30 sati u ulici Jure Kaštelana u mjestu Pakoštane. Tamo je izbio požar u potkrovlju kuće u vlasništvu 62-godišnjeg mještanina. Intervencijom biogradskih vatrogasaca ovaj je požar ugašen za sat vremena. Više o uzrocima i ovih požara te visini materijalne štete trebalo bi se znati sutra.