Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Žao nam je što je Dražen Perica zauvijek napustio HSS

Autor: Nives Rogoznica

20.02.2010. 23:00
Žao nam je što je Dražen Perica zauvijek napustio HSS

Foto: Alenka FESTINI



– HSS nikada nije bio i nikada neće biti “trgovačka” stranka te nas potezi pojedinaca koji trguju isključivo zbog svojeg prosperiteta izuzetno žaloste – Josip Zubović
Na najavu predsjednika Županijskog vijeća HSP-a Đanija Bunje o tome kako će HSP-ovca Jozu Dragića, koji zbog obnašanja nespojive dužnosti ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole odlazi s funkcije vijećnika, u Županijskoj skupštini zamijeniti docent na Odjelu za geografiju Sveučilišta u Zadru Dražen Perica koji je na koalicijskoj listi bio kao član HSS-a, reagirao je predsjednik Županijske organizacije HSS-a Josip Zubović.
– HSS nikada nije bio i nikada neće biti „trgovačka” stranka te nas potezi pojedinaca koji trguju isključivo zbog svojeg prosperiteta izuzetno žaloste. No, uvijek ima ljudi kojima je osobni interes ispred svega. Izuzetno nam je žao što je Dražen Perica, inače visokoobrazovana osoba, na ovaj neprimjereni način zauvijek napustio HSS. Naime, kao što sam naglasio, HSS nije niti će ikada trgovati mjestima i pozicijama te se nema namjeru na takav način odnositi prema svojim koalicijskim partnerima. Naša suradnja sa strankama koalicije je dobra, a HSS kao pouzdani partner svojim će radom u koaliciji, držeći se sporazuma, raditi na boljitku grada Zadra i Zadarske županije. Žao nam je što HSP na ovakav način pokušava riješiti svoje unutarstranačke probleme, iako se i do sada pokazalo kako su dobri trgovci te su i do sada jedino to znali i raditi. Moram naglasiti kako svaki član HSS-a koji potpiše pristupnicu za neku drugu parlamentarnu stranku zauvijek prestaje biti našim članom, stoji u izjavi koju je uputio Zubović u ime županijske središnjice HSS-a.
Treba podsjetiti kako HSP-a nije među desetoricom kandidata s liste koalicije za Županijsku skupštinu, koju čine HDZ, HSS, HSP, HSLS i HSU, imao svojih članova te je zamjenu za svojeg vijećnika bio primoran potražiti među kadrovima koalicijskih partnera, no reakcija predsjednika županijskog HSS pokazuje kako to nije učinjeno postizanjem dogovora županijskih središnjica dviju stranaka.


 PERICA: JA SAM JOŠ UVIJEK ČLAN HSS-a


Upitan da komentira izjavu predsjednika županijskog HSS-a Josipa Zubovića o tome kako svaki član HSS-a koji potpiše pristupnicu za neku drugu parlamentarnu stranku zauvijek prestaje biti članom ove stranke, Dražen Perica je kazao kako je član HSS od 1996. te podsjetio kako je bio na čelu ove stranke u Sesvetama i istaknuo kako je u stranci mnogo duže nego što postoje neke organizacije HSS-a u Zadarskoj županiji.
Na upit ima li on, kako je kazao predsjednik ŽV HSP-a Đani Bunja, potpisanu pristupnicu u HSP, Perica odgovara:
– Ja sam još uvijek član HSS-a.
Upitan hoće li na sjednici Županijske skupštine prisegnuti kao vijećnik kazao je:
-Najvjerojatnije da.
Perica je pojasnio i kako je pristao biti član Kluba vijećnika HSP-a, s obzirom da uvažava činjenicu kako dolazi na mjesto koje je na izborima osvojio HSP.
– Mene su s te zajedničke liste zvali, jer je njihov kandidat predložio mene. Mene zanima rješavanje problema i određenih pitanja vezanih uz šire područje Zadarske županije. Žalosno je da su me, nakon završetka izbora, manje kontaktirali iz županijske središnjice HSS-a, komentirao je budući županijski vijećnik Perica.