Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Lopovi ukrali zlatni prsten i lančić s Gospina kipa

20.02.2011. 23:00
Lopovi ukrali zlatni prsten  i lančić s Gospina kipa


Osim niza provala i krađa, proteklog je vikenda, točnije u subotu navečer, u svojoj obiteljskoj kući u mjestu Poličnik mrtva pronađena mještanka u dobi od 74 godine. Što je uzrok njezine smrti utvrdit će se obdukcijom. Na tijelu nije bilo tragova nasilja


Da lopovima ništa nije sveto, pokazuje i krađa koja se najvjerojatnije dogodila u razdoblju od 13. do 19.  veljače u mjestu Jovići gdje je nepoznati razbojnik provalio u crkvu Svetog Nikole Tavelića te je ukrao zlatni lančić i prsten s Gospina kipa. Šteta će biti utvrđena naknadno, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava. U mjestu Gornji Karin, nepoznati počinitelj je provalio u ostavu vikend kuće u vlasništvu 73-godišnjaka iz koje je ukrao dječju ljuljačku, 25 kg ljepila za pločice i slavinu za vodu. Šteta je 500 kuna.
A, u mjestu Ugljan na istoimenom otoku nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću u vlasništvu 74-godišnjakinje iz Zagreba, iz koje je po izjavi 62-godišnjeg kućepazitelja ukradeno više kućanskih aparata i posteljine. Po dolasku vlasnice bit će utvrđena materijalna šteta.
Tijekom noći s petka na subotu na predjelu Lonići u Bibinjama ukraden je gumeni čamac “ANC 350”, dužine tri i pol metra s izvanbrodskim motorom marke “suzuki” 30 KS u vlasništvu 19-godišnjaka. Šteta je 25 tisuća kuna.
Noć prije na Obali kneza Trpimira u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u prodavaonicu „K. W. Nautik Servis” d.o.o. 52-godišnjeg Zadranina odakle je ukrao oko 24 tisuće kuna. Tijekom iste noći u Ulici Krste Odaka bb provaljeno je u skladište tvrtke “Beneficium projekt” d.o.o., sa  sjedištem u Zagrebu, odakle je odneseno šest kolutova  električnih kabela, ukupne dužine 600 m. Šteta je oko dvije i pol tisuće kuna. U ulici Akcije Maslenica br. 1, lopov je u Trgovačkom centru „Supernova”, iz trgovine  “Knežak” d.o.o. odnio dva mobilna aparata „LG”. Šteta je gotovo dvije tisuće kuna. U petak su policijski službenici biogradske policijske postaje dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom s područja Biograda kojom prilikom mu je dokazana provala u dječji vrtić „Gardelin” u Pakoštanima koju je počinio početkom prošlog tjedna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog provale i krađe.
Starija žena, u dobi od 74 godine, pronađena je mrtva u subotu oko 20.30 sati u svojoj obiteljskoj kući u mjestu Poličnik, nedaleko od Zadra. Naime, prema dojavi susjeda 74-godišnjakinje, koji ženu nije vidio da izlazi iz kuće  nekoliko dana, policija je vatrogascima dala nalog da provale u njezinu kuću u subotu navečer gdje su je, nažalost pronašli mrtvu. Prema informaciji iz PU zadarske nakon obavljenog očevida utvrđeno je kako na beživotnom tijelu nije bilo tragova nasilja koji bi upućivali na to da se radi o bilo kakvom kaznenom djelu. 
Za sada se jedino može pretpostaviti da je nesretnoj ženi pozlilo, a kako bi se utvrdili točni uzroci smrti, mrtvozornik je zatražio obdukciju koja je zakazana za ponedjeljak na Odjelu patologije zadarske Opće bolnice.