Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nema više dvojbe, sezona je savršena

20.02.2011. 23:00
Nema više dvojbe,  sezona je savršena


Nije bilo jednostavno prognozirati plasman na Final Four, iako su kuglači Zadra prije uzvrata u njemačkom Bambergu imali velikih 7:1 iz prve utakmice. Znali su kuglači trenera Šime Mijolovića snagu Victorije i baš zbog toga u utakmici su ušli s maksimalnim oprezom. No nakon prvog kruga bilo je jasno. Zadar će ponovo na Final Four Europske lige. Nakon dvije godine što su ih ti isti Nijemci izbacivali iz ovog natjecanja, ovaj put su Zadrani bili spremni i izuzetno motivirani prekinuti tradiciju. I ne samo da su u uzvratu uspjeli doći do dvije pobjede koje su im bile potrebne da prođu dalje, već su slavili i u Bambergu sa 5:3.
– Odigrali smo odličnu utakmicu i apsolutno zasluženo idemo na Final Four – ističe direktor Zadra Ivan Lulić. I to su Zadrani uspjeli izvesti već nakon prve izmjene. Iako je trener Mijolović na teren poslao “slabiju trojku”, a Luku Ukalovića, Branislava Bogdanovića i Borisa Benedika ostavio za drugu izmjenu, Kostadin Manev, Hrvoje Marinović i Mario Baljak napravili su dobre stvari. Iako su domaćini poveli s 2:1, baš je pobjeda Maneva bilo ono što je trebalo Zadru da ima miran nastavak. Mogao je i već tada Zadar voditi, jer je kapetan Mario Baljak rušio više drva od svog protivnika, ali imao je manje setova.
– Imali smo tad dobar rezultat, a najjače karike ostavili smo za drugi dio i to nam je i donijelo konačnu pobjedu.
Povukao je tad Bogdanović, a kada se nadovezao i Benedik, sve je bilo jasno. U konačnici je svaka momčad ostvarila tri pobjede, ali zbog bolje razlike u srušenim drvima Zadar je u konačnici pobijedio, iako da je i izgubio ovim rezultatom, isto bi išao na Final Four.
Nakon drugog mjesta na Svjetskom kupu, neporaženosti u domaćem prvenstvu, igrači Zadra na završnici Eurolige napadat će još jednu medalju. A kako Zadrani igraju, ne treba se čuditi ako te medalje budu one najsjajnije.
 


Victoria Bamberg – Zadar 3:5


(3561 – 3575)
Galjanić – Manev 1,5:2,5  (593 – 605), Lupu – Marinović  4:0 (639 – 571), Zitzmann –  Baljak 3:1 (575 – 599), Geier –  Bogdanović 1:3 (618 – 637),  Heisler – Ukalović 2:2 (601 –  571), Shwieldwind/Habermayer – Benedik 0:4 (271+274 –  592).