Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

PANČ “nokautirao” Zadrane

20.02.2011. 23:00
PANČ “nokautirao”  Zadrane


Zadraninu Ivanu Šariću ovo je bio treći i ponajbolji nastup pred domaćom publikom. Mladić koji se probija na tv-u do suza je nasmijao publiku i činilo se da je njegov nastup trajao manje od drugih… No nije. A to je za komičara zasigurno dobar znak


Subotnjim nastupima završio je drugi po redu  PANČ festival smijeha. Tri dana Zadrani su punili Arsenal i  smijali se više ili manje uspješnim nastupima, to jest šalama stand-up komičara.
U četvrtak je bila večer amatera uz besplatan ulaz, a u petak  i subotu nastupali su “profesionalci”. U petak su nastupili  Zvonko Kožić, Goran Furjan,  Tin Vodopivec, Vlatko Štampar i Zlatan Zuhrić Zuhra, zasigurno zvijezda toga dana, odnosno večeri. Zuhra je u Hrvatskoj postao sinonim za smijeh, a mnogi pamte početke  humora u Hrvata u osamdesetima sa Zuhrom, Pervanom i  ostatkom urnebesne “Zločeste  djece”. Nije mekan kruh  stand-up komičara i bez glazbene podloge i reklamnog  “brejka” na pozornici treba znati “trajati” gotovo pola sata.  Zuhra je prekaljeni majstor i na  njegovu primjeru najbolje se  vidjelo kako je opuštenost i  spontanost ključ svakoga dobrog humora.
U subotu je komičare  dočekao pun Arsenal Zadrana  željnih dobrog humora, a te  večeri želja im je uslišana. Na  tapetu su se našle ženske “torbice”, konzumerizam, aktualna  politika, seks i veze…
Nakon simpatičnog Aleksa  Curaća Šarića, totalno opuštenog Tihomira Paravine, i duhovitog Slovenca Klemena  Bučana, uslijedila je pauza. Nakon nje nastupili su Ivan Šarić i  Luka Bulić, i slobodno ćemo  reći da je to bio vrhunac trodnevnog festivala.
Zadraninu Ivanu Šariću ovo  je bio treći i ponajbolji nastup  pred domaćom publikom. Mladić koji se probija na tv-u do  suza je nasmijao publiku i činilo  se da je njegov nastup trajao  manje od drugih… No nije. A  to je za komičara zasigurno dobar znak.
Luka Bulić, čovjek koji “nikad neće biti slavan jer nema  dobro ime za to”, nastupio je uz  gitaru i u jednoj pjesmi uspio na  pozornici “dočarati” Olivera,  Arsena, Terezu, Massima, Kemala Montena (a oni svi imaju  “prava” imena za biti slavni)…
Na kraju PANČ-a možemo  reći da je stand-up komedija  apsolutno prihvaćena u Zadru.  Čuli smo neke ponovljene šale,  vidjeli neka kaljenja u bolje  stand-up komičare, no nije bilo  zamjerki od publike. Marina  Orsag, direktorica festivala, komičarka i voditeljica večeri na  kraju je tražila pljesak da “vidi  žele li Zadrani PANČ ponovno  u Zadru”. Bio je to najveći pljesak festivala.
Ako vi koji ste bili na festivalu, ili pak vi koji niste želite  znati više o stand-up komediji  svakako vam preporučamo izvrsni film Punchline redatelja  Davida Seltzera iz 1988. u kojem ćete se uz Sally Field i Tom  Hanksa izvrsno nasmijati, ali i  vidjeti kako izgleda “komedija s  druge strane zavjese”.