Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gorska služba zahvalila policiji u Srbu

20.02.2012. 23:00
Gorska služba zahvalila policiji u Srbu


Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Zadar uputila je Policijskoj upravi zahvalnicu povodom nedavne akcije spašavanja njenih članova.
Zahvala prvestveno ide na adresu postaje granične policije Srb i njenog načelnika Tomislava Ivandića. Kako je otprije poznato, a za vrijeme nedavnih sniježnih nepogoda, zadarski gorski spašavatelji krenuli su na poziv Kriznog stožera Općine Gračac izviditi kako žive odsječeni troje stanovnika zaselka Torbički Vagan. Na nesreću, pokvarilo im se terensko vozilo marke Nissan i specijalni motocikl s gusjenicama za vožnju po snijegu marke Quad. Granični policajci uspjeli su, unatoč teškim vremenskim prilikama, svojim „Land Rover Defenderima” izvući vozila do ceste gdje su ukrcani na vozilo vučne službe. Zbog svega toga stigla je javna zahvala koju je potpisao pročelnik HGSS Stanice Zadar Josip Jandrić.
Poznato je da policajci iz Srba, osim što primarno čuvaju državnu granicu, često u ovakvim situacijama pomažu i okolnom stanovništu, napose teškim bolesnicima kao što je nedavno bio slučaj s teškim bubrežnim bolesnikom koji je morao ići na dijalizu u zadarsku bolnicu.