Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Pala” sedmeročlana naoružana banda iz Zadra

Autor: Suzana Bandić

20.02.2013. 23:00
“Pala” sedmeročlana naoružana banda iz Zadra


Policajci su u pretrazi pljačkašima pronašli automatsku pušku, pištolj i pripadajuće streljivo te jedan PVC pištolj. Pronađen je, također i dio novca za koji policija sumnja da je ukraden u pljačkama te odjeća, tzv. “fantomke” i rukavice


Naoružana i maskirana sedmeročlana razbojnička banda, koja je u posljednja dva mjeseca opljačkala dvije kockarnice u samom centru grada, “pala” je jučer u ruke zadarskim policajcima.
Isti scenarij
– Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom muškaraca iz Zadra, od kojih njih petoricu u dobi od 42, 32, 28, 25 i 23 godine sumnjiči da su sredinom siječnja opljačkali automat-klub u Ulici Dr. Franje Tuđmana – kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Pljačkaši su 25-godišnjoj zaposlenici zaprijetili vatrenim oružjem, odnosno puškom i pištoljem nakon čega im je ona, u strahu za svoj život dala sav utržak. Odmah nakon što su se dočepali plijena, a po podacima iz PU zadarske riječ je o iznosu od 120 tisuća kuna, pljačkaši su pobjegli u nepoznatom smjeru.
– Četiri muškarca, 42-godišnjak, 23-godišnjak, 32-godišnjak i 28-godišnjak početkom ovog mjeseca počinili su razbojništvu u automat-klubu na Obali Kneza Branimira – rekao je Žodan dodajući kako su po istom scenariju, dakle prijeteći vatrenim oružjem djelatnicima iz kluba odnijeli oko 15.000 kuna.
Pištolji, puške, meci…
Pretragama prostorija koje su pljačkaši koristili, njihovih automobila i otvorenih prostora na kojima su se kretali, policajci su pronašli automatsku pušku marke Mauser, pištolj Luger, dva spremnika za pušku, PVC pištolj i 444 komada puščanog streljiva. Pronađen je, također i dio novca za koji policija sumnja da je ukraden u pljačkama, a pronađena je i odjeća, tzv. “fantomke” te rukavice koje su razbojnici koristili u svojim oružanim prepadima.
– Nakon završenoga kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su prepraćeni pritvorskom nadzorniku, a zatim i Županijskom državnom odvjetništvu, te sucu istrage Županijskog suda u Zadru – rekao je Žodan.
Nakon saslušanja trojici od njih određen je istražni zatvor pa će iza rešetaka sljedećih mjesec dana vrijeme kratiti dvojica 23-godišnjaka i njihov devet godina stariji kompanjon. Oni se, naime, sumnjiče za organizaciju oružanih prepada.