Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Domu kulture bal pod maskama

20.02.2014. 23:00
U Domu kulture bal pod maskama


Ninske će se maškare u organizaciji karnevalskog odbora, udruge žena ¨Aenona¨, skupine mladih pod imenom ¨M.i.N.a¨ te Grada Nina, a sve uz financijsku potporu Grada Nina, ninske Turističke zajednice te još petnaestak ninskih ugostitelja i obrtnika, sjatiti u petak navečer 28. veljače u dvorani Doma kulture na balu pod maskama


Što su sve ove godine pripremili meštri od maškara i karnevala u Ninu, niska svita kao i njihovi gosti moći će se vidjeti u petak, 28. veljače te u subotu 1. ožujka, kada će se uz spuštanje karnevalske zastave održati završne karnevalske svečanosti. Ninske će se maškare i sudionici karnevala u organizaciji karnevalskog odbora, udruge žena ¨Aenona¨, skupine mladih pod imenom ¨M.i.N.a¨ te Grada Nina, a sve uz financijsku potporu Grada Nina, ninske Turističke zajednice te još petnaestak ninskih ugostitelja i obrtnika, sjatiti u petak navečer 28. veljače u dvorani Doma kulture na balu pod maskama. Za ludi provod koji će krenuti u 20.30 sati pobrinut će se glazbeni trio ¨Tri ferala¨ te ninski DJ ¨Fiky¨. Kao i svake godine neće izostati nagradne igre. Birat će se najbolja maska pojedinca i skupine, najbolji plesni par, najbolja dječja maska… Svakako da će svojim nastupom karnevalsko ¨ludovanje¨ začiniti 20-tak maškaranih članica udruge žena Aenona koje će se ove godine predstaviti sa svojim kostimima ratnica. U subotu ujutro između 9.30 i 10 sati ninske će se maškare okupiti na Bardelini kod Donjeg mosta. Iza toga maškarana povorka krenut će u detaljno ¨češljanje¨ svake ninske kuće. Ludovanje će doživjeti kulminaciju u 19.30 sati kada će se sve maškare ¨sjatiti¨ ispred Doma kulture, gdje će se nakon izrečene presude za sve ninske brige i nevolje u proteklih 365 dana na lomači spaliti ulizica i prevarant Krnje Škariotski. Svoj će ludi pir potom maškare nastaviti u Domu kulture uz maskenbal. Recimo kako je Karnevalski odbor kojeg i ove godine vodi stručni suradnik za animaciju i sport Grada Nina Marin Pijaca odlučio je da će se ninske maškare u nedjelju 2. ožujka otisnuti put grada Zadra na čuveni zadarski gradski karneval.
Ove godine održati će se i tradicionalni Dječji karnevalić. Njega će svojim sugrađanima podariti polaznici Dječjeg vrtića ¨Morska vila¨, njih 70- tak iz Nina i područnog odjeljenja iz Poljica Briga. Nakon što u dvorištu zgrade vrtića pročitaju optužnicu Krnji te nakon što ga oko 10 sati spale na lomači male ninske maškare u pratnji njihovih teta te naravno uz pratnju roditelja uputit će se preko Donjeg kamenog mosta u smjeru ninske Gradske uprave. U njoj će se jedno vrijeme družiti sa gradskim djelatnicima nakon čega će se preseliti u obližnju dvoranu Doma kulture na dječji ples pod maskama i naravno čašćenje sa slatkišima i sokovima.