Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Moja Donna je vesela razvedenica, ljubiteljica muškaraca, osobito onih mlađih

20.02.2017. 23:00
Moja Donna je vesela razvedenica, ljubiteljica muškaraca, osobito onih mlađih


U petak 3. ožujka u dvoranu “Krešimir Ćosić” dolazi ansambl Kazališta Komedija iz Zagreba s hrvatskom verzijom jednog od najpopularnijih mjuzikla na svijetu “Mamma Mia”. Riječ je o mjuziklu nastalom na bazi hitova grupe ABBA, hit predstavi po kojoj je snimljen i istoimeni film s Meryl Streep u glavnoj ulozi, kazališnom komadu koji je do danas odigran u više od četrdeset zemalja svijeta, uključujući i nezaobilazne prijestolnice mjuzikl svjetske scene: Broadway na Manhattanu u New Yorku i West Endu u Londonu gdje se već godinama na samom vrhu posjećenosti.
Do danas je “Mamma Miu” pogledalo više od 54 milijuna ljudi kojima će se za koji tjedan pridružiti i zadarska publika. U hrvatskoj postavi jednu od glavnih uloga igra glumica Mila Elegović, koja se pred dolazak u Zadar prisjeća svog prvog susreta s predstavom i rada na njoj.
 ABBA-ina glazba
Glumili ste u mnogim mjuziklima. Što mjuzikl “Mama Mia” po vama čini toliko posebnim?
– Poseban je, prije svega, po tome što koristimo planetarno popularnu glazbu grupe ABBA. S druge strane, priča u predstavi je jednostavna i ne “uznemiruje” te pjesme. Glazba je u prvom planu, a ta priča, koja nije komplicirana, samo ih veže u jednu cjelinu. Ta glazba izražava sav spektar emocija na jedan profinjen i topao način i jednostavno se stapa s pričom mjuzikla.
Je li teže glumiti u predstavi koja je u drugim zemljama postigla toliki uspjeh? Je li to posebna odgovornost?
– Događa se ta jedna prekrasna kemija unutar kreativnog procesa koja je nevjerojatna i unutar koje sve sjedne na svoje mjesto. Osobno nikada nisam htjela biti nečija kopija pa tako ni ovdje.
U predstavi igrate Donnu?
– Da, jednu veselu razvedenicu, zapravo višestruko razvedenu ženu, ljubiteljicu muškaraca, osobito onih mlađih. Rekla bih da je Donna baš jedan dobar seksi komad, žena koja u svim svojim ljubavnim avanturama, iako možda i pomalo nespretna, zadržava veliku dozu šarma. Uvijek je lijepo uređena, a definira ju i poseban odnos sa svoje dvije prijateljice koje jako voli i s kojima ima jedno pravo žensko prijateljstvo.
Izvvrsne reakcije
Imate li omiljenu pjesmu ili scenu iz ovog mjuzikla?
– Ovo mi je stvarno jedan od najdražih mjuzikla koje sam radila i ne bih ništa posebno izdvajala. Jer niti jedan prije, u povijesti mog kazališta, nije imao takav utjecaj na publiku. Naša je kazališna publika generalno vrlo formalna i hladna, no po prvi puta u mom iskustvu i samo na ovoj predstavi, oni se dižu sa sjedala, plešu i pjevaju s nama. Zato publike i ima toliko. Svi žele doći i doživjeti tu radost. Stvarno mi je izuzetno drago da sam imala priliku svjedočiti takvim trenucima. Jer kao što rekoh to se kod nas ne događa često. Gdje god da smo došli svi su reagirali jednako dobro pa sam uvjerena da će tako biti i na ovoj jadranskoj turneji koja nam prethodi.
Osim “Mamma mie”, koliko ste trenutno posvećeni solo karijeri? Pripremate li nešto novo u tom pogledu?
– Upravo će ovih dana izaći moj novi singl “Odavno te znam”, tome se jako veselim, a pripremam i novi album. Za sve pjesme sama pišem stihove i glazbu. Sretna sam jer ću s dva albuma konačno imati i dovoljno pjesama za jedan koncert o kojem sanjam.