Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prijetili mu zbog parcele koju je kupio prije 30 godina?!

20.03.2011. 23:00
Prijetili mu zbog parcele koju je  kupio prije 30 godina?!


Uhvaćena su i dvojica 28-godišnjaka sa zadarskog područja koji se sumnjiči za sedam provala i krađa po cijeloj Županiji, a najviše na otoku Pagu. Provaljivali su u bazne stanice “Vip-neta”, ukrali agregat, kontejner za smeće…


I proteklog su vikenda zadarski policajci imali  pune ruke posla. U policijskom zapisniku, osim niza  krađa i provala, našlo se zabilježeno i kazneno djelo krivotvorenje isprava te iznuda.
Naime, 18. ožujka oko 14  sati, 66-godišnjak koji trenutačno boravi u Bibinjama, zatražio je policijsku intervenciju. Prijavio je da mu u posljednjih nekoliko dana prijete  46-godišnjak i 44-godišnjak,  tražeći od njega isplatu 1.600  eura na ime navodnog duga za  teren, koji je prije 30-ak godina kupio od njihova oca. Policajci su obavili kriminalističko istraživanje te će protiv  dvojice muškaraca biti podnesene kaznene prijave.
U razdoblju od 5. do 18.  ožujka u Dobropoljcima nepoznati počinitelj provalio je u  objekt u vlasništvu 74-godišnjaka, odakle je ukrao metalnu peku, a iz dvorišta je  odnio metalni plug, dio zaprežnih kola i metalne cijevi.  Materijalna šteta procjenjuje  se na tri tisuće kuna. Protiv  nepoznatog počinitelja slijedi  kaznena prijava.
U kontroli prometa na  širem zadarskom području u  subotu su policajci zatekli četvoricu vozača – 52-godišnjaku,  51-godišnjaku, 26-godišnjaku i  27-godišnjaku da voze auto na  kojima su se nalazile nepripadajuće registarske pločice.  Tablice su im oduzete, a vozači  su zaradili kaznene prijave. Tijekom noći s četvrtka na petak  u mjestu Donje Biljane na  predjelu Veljane, provaljeno  je u obiteljsku kuću 54-godišnjaka odakle je ukraden bojler od 50 litara i jedan keramički umivaonik. Šteta je  oko tisuću kuna. U petak zadarski su policajci od Općinskog državnog odvjetništva u  Zadru zaprimili dopis s kaznenom prijavom koju je podnijela tvrtka “Vip-net” d.o.o.  iz Zagreba protiv, za sada, nepoznatog počinitelja. Iz prijave je vidljivo da je nepoznati  počinitelj od lipnja do sredine  srpnja prošle godine na Punta  Skali, u mjestu Petrčane,  došao do antenskog stupa u  vlasništvu “Vip-neta” koji je  ograđen žičanom ogradom te  ju je preskočio i sa stupa ukrao  deset metara električnih instalacija. Riječ je o bakrenim  uzemljivačima. Šteta nanesena mobilnom operateru procijenjena je na više od četiri  tisuće kuna.
U međuvremenu su zadarski policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjaka sa zadarskog područja, kojima je utvrđeno da su počinili sedam  krađa. Između ostaloga da su  ukrali bakreno uže u vlasništvu „Vip-neta” u mjestu Biljane Gornje, potom su provalili u baznu stanicu „Vip-neta” u Polači. Osumnjičeni su za  krađu bakrenih kablova u vlasništvu „Vip-neta” u mjestu  Šimuni na Pagu, za krađu  agregata za električnu energiju u mjestu Mandre na otoku  Pagu, za krađu bakrenih oluka  u mjestu Povljana, također na  Pagu. Ukrali su kontejner za  smeće na području Obrovca,  bakreno uže “Vip-neta” u  mjestu Kaštel Žegarski te u  mjestu Maslenica krali su oluke. Protiv njih su podnesene  kaznene prijave.
Slovenac, 38-godišnja,  prošlog je vikenda prijavio policiji da mu je u proteklih mjesec dana s motorne jahte “Rega 292”, koja je na vezu u  marini “Dalmacija Bibinje-Sukošan”, ukradena gumena brodica “zodiac 200”, duljine preko dva metra i izvanbrodski  motor “yamaha” te navigacijski sustav “garmin 176C”. Šteta  je oko devet tisuća kuna.