Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Aenone jake u humanosti

20.03.2012. 23:00
Aenone jake u humanosti


Članice “Aenone” složile su se da će i ove godine sudjelovati u obilježavanju Dana narcisa – dana posvećenog borbi protiv raka dojke. Akcija će se održati u centru Nina u subotu 24. ožujka i to od 8 do 12 sati


Ninska Udruga žena “Aenona” u nedjelju navečer u prostorijama ninskog Doma kulture održala je sastanak, a nakon sastanka i prigodni domjenak u povodu treće godišnjice postojanja i uspješnog rada.
Osvrnuvši se na proteklo trogodišnje razdoblje predsjednica Udruge Nada Surić zahvalila je svojim suradnicima kao i svim predstavnicama ljepšeg spola grada Nina i njegovih pet prigradskih mjesta na svemu ostvarenom do sada. Surić je također zahvalila i pohvalno očitovala o pomoći koju je iskazalo vodstva Grada Nina na čelu s gradonačelnikom Emilom Ćurkom, ninskoj Turističkoj zajednici zajedno s direktoricom Marijom Dejanović, Turističkoj zajednici mjesta Zaton i direktorici Daliji Pavlović, Udruzi iznajmljivača soba i apartmana grada Nina s predsjednicom Vesnom Relja, kao i građanima susjednih općina te svim ljudima dobrog i plemenitog srca koji su se odazvali dosadašnjim humanitarnim akcijama što ih je provela udruga “Aenona”.
“Pao” je i jedan dogovor – članice “Aenone” složile su se da će i ove godine sudjelovati u obilježavanju Dana narcisa – dana posvećenog borbi protiv raka dojke. Pokrovitelji “Dana narcisa” će i ove godine biti Hrvatski forum protiv raka dojke i zadarska sekcija Udruge “Europa Donna”. Akcija će se održati u centru Nina u subotu 24. ožujka i to od 8 do 12 sati. Tom će prigodom članice “Aenone” građanima Nina sa dva postavljena štanda, i to kod zgrade TIC-a i na Kalelargi, dijeliti promidžbeni materijal te prodavati narcise po promotivnim cijenama. Prikupljena sredstva predat će se zadarskoj Općoj bolnici, a bolnica će ih usmjeriti za nabavu uređaja Vacora, koji će služiti za vakuumsku biopsiju dojke i testove za određivanje hormonskih receptora karcinoma dojke.