Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bumbarima reći STOP

20.03.2012. 23:00
Bumbarima reći STOP


Možemo i moramo više. Protiv “bumbara” očekujem tešku utakmicu u kojoj moramo dati sve od sebe kako bi došli do pobjede – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Zadrani će danas u 18. kolu Prve HNL na Stanovima dočekati Varaždin. Da podsjetimo, to je trebalo biti prvo kolo proljetnog dijela prvenstva koje je zbog snježne mećave u Hrvatskoj odgođeno. Prvoligaš sa Stanova ovaj dvoboj dočekuje s dvije uzastopne pobjede i cilj je taj niz nastaviti protiv “bumbara”. Varaždinci su s druge strane sigurni drugoligaši, i uz to uvjerljivo drže posljednju poziciju na ljestvici. Međutim, ne igraju loše o čemu svjedoči i posljednji dvoboj u Parku mladeži gdje su do 89. minute imali vodstvo od 0:2, a na kraju su osvojili samo bod.
– Ništa nam ne znači pobjeda u Rijeci ako ne osvojimo tri boda protiv Varaždina – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić, trener Zadra.
Čeka se Ivančić
– Varaždinci u Zadar ne dolaze kao promatrači i sigurno će dati sve od sebe da dođu do bodova. Siguran sam da ova utakmica neće biti jedna od onih u kojoj se umire od ljepote. Međutim, mi imamo cilj i moramo pobijediti makar na mišiće.
Svjestan je Zebić da Varaždinci poprilično rasterećeno mogu ući u ovu utakmicu.
– I Istru 1961 i Zagreb su do posljednjih trenutaka utakmice držali u konopcima. Dovoljno je pogledati kako su odigrali u gostima kod Splita gdje su u sudačkoj nadoknadi izgubili trobod.
Ističe Zadrov strateg da je postignut stanoviti napredak u igri njegove momčadi.
– U Rijeci smo djelovali puno odlučnije nego što je to bio primjer u Maksimiru protiv Lokomotive. Napretka ima i u odnosu na utakmice sa Šibenikom i Interom na Stanovima. Da se razumijemo, nismo mi briljirali na Kantridi, ali igrači su pokazali veliki napredak u koncentraciji i prije svega pristupu. I kao nagradu osvojili tri boda.
Ohrabruje činjenica da je Hrvoje Tokić bio strijelac u dvije posljednje utakmice.
– Sigurno, to je odlično i za njega i za momčad. Sigurno zaslužuje čestitke za pogodak na Kantridi. Ali moram naglasiti da očekujem dodatni napredak i u njegovoj igri i kod ostalih. Jedna od stvari je da treba više sudjelovati u igri prema nazad. Zna se da imamo dva napadača, idealno bi bilo da protiv Varaždina proradi i Ivančić.
Pobjedničko raspoloženje
Zebić očekuje težak dvoboj protiv Varaždinaca.
– Možemo i moramo više. Protiv “bumbara” očekujem tešku utakmicu u kojoj moramo dati sve od sebe kako bi došli do pobjede. Moramo puno bolje reagirati iz prekida za koje vjerujem da će ih biti dosta protiv Varaždina. Imamo visoke i snažne igrače i moramo puno više koristiti taj segment igre. Trebaš iskoristiti najjače oružje koje imaš.
Bodom Zebić ne bi bio zadovoljan.
– Bod nam je premalo u ovoj utakmici. Želimo pobjedu iz više razloga. S tri boda nastavljamo pobjednički niz i samopouzdanje sigurno raste, kao i mi na ljestvici. Uz to u pobjedničkom raspoloženju želimo dočekati dvoboj s Istrom 1961 jer tada ni njima, unatoč dobroj formi, neće biti svejedno gdje dolaze. A onda ćemo se “potući” na Stanovima pa tko bude bolji neka pobijedi. Ali, naravno, idemo korak po korak, najprije Varaždin, pa ostali – kazao je na kraju razgovora dobro raspoloženi Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Prahić, Fuštar, Jonjić, Vasilj, Jerbić, Banović, Sarić, Ćurjurić, Begonja, Tokić.