Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dokazali smo da znamo igrati protiv Dinama

Autor: Drago Bajković

20.03.2013. 23:00
Dokazali smo da znamo igrati protiv Dinama

Foto: PIXELL



Dinamo je nesumnjivo naša najkvalitetnija momčad i dodatni motiv u tim utakmicama nije potreban. Već smo više puta pokazali da možemo igrati s njima i da se do posljednjih trenutaka ne zna kako će utakmica završiti – kazao je Gluić


Igor Banović je protiv Hajduka zabio u 25. sekundi utakmice, međutim, ne bi to puno vrijedilo da Zadrani na svojim vratima nisu imali Tomu Gluića. U nekoliko navrata kod rezultata 1:1 Tomo je na golu Zadra činio čuda. Ni tri dana nakon utakmice sa Splićanima Gluića nije napustio osjećaj da su mogli više učiniti u toj utakmici.
– Dojmovi su se slegli. Ali žal za pobjedom je ostala – komentirao je Gluić nedjeljni dalmatinski derbi.
– Jednostavno mi je žao što nismo napravili više da osvojimo ta tri boda. Uz to imali smo i rano vodstvo, ali ga nismo uspjeli sačuvati. S druge strane ni bod protiv Hajduka nije loš.
Da nije bilo Tome na vratima pobjeda bi sigurno iscurila.
– Bilo je puno posla, ali smo ga zajednički dobro odradili. Ako me pitate moram priznati da sam zadovoljan svojim igrama u posljednje vrijeme, međutim, uvijek može i bolje. Odlično treniramo i želim još malo podignuti svoju formu kako bih što više pomogao momčadi u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.
Borba će očito biti žestoka do posljednjeg kola.
– Sve upućuje na to da će se do kraja voditi žestoka borba za prvoligaški život. Trenutačno smo na 9. mjestu, onome koje nas ostavlja u Prvoj HNL. Svi smo u 3-4 boda i svaki kiks bi mogao biti koban. Naša prednost je, što za razliku od ostalih momčadi koje se bore za ostanak samo mi, imamo veliko iskustvo u tome. Vjerujem da imamo kvalitetu i da ćemo i sljedeće sezone igrati u elitnom razredu hrvatskog nogometa.
Nakon stanke zbog kvalifikacija za SP slijedi gostovanje na Maksimiru.
– Moram priznati da mi je uvijek gušt nastupati na Maksimiru. Dinamo je nesumnjivo naša najkvalitetnija momčad i dodatni motiv u tim utakmicama nije potreban. Već smo više puta pokazali da možemo igrati s njima i da se do posljednjih trenutaka ne zna kako će utakmica završiti. S izuzetkom prošle, kada su nam dali pet golova i uzvratili za izbacivanje iz Kupa. Očekujem zanimljivu utakmicu na Maksimiru – kazao na kraju razgovora Gluić.