Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Odvodnja poništava i drugi natječaj za rekonstrukciju pročistača

Autor: Siniša Klarica

20.03.2013. 23:00
Odvodnja poništava i drugi natječaj za rekonstrukciju pročistača

Foto: Filip BRALA



Problem nesnosnog smrada koji se širio iz pročistača otpadnih voda u Ričini još netko vrijeme neće biti riješen. Naime, zadarska Odvodnja će za dan-dva poništiti i drugi natječaj za rekonstrukciju postrojenja za pročišćavanje zraka na pročistaču otpadnih voda Centar. Dvije tvrtke koje su se javile na natječaj imale su niz nedostataka u priloženoj dokumentaciji.
– Ne mogu reći o kojim tvrtkama se radi, ali jedna nije priložila pet, a druga čak šest dokumenata obveznih po Zakonu o javnoj nabavi. Tim je čudnije nepoznavanje naše, doduše prilično stroge regulative, zbog činjenice da jedna od tvrtki ima predstavništvo u Hrvatskoj, rekao je direktor zadarske odvodnje Grgo Peronja.
Vrijednost radova je četiri milijuna kuna, ali Odvodnja nema sreće s natječajima kojim bi konačno trebali riješiti emisiju vrlo neugodnih smradova, koja zasipa brojne kuće u susjedstvu. Vrlo strogi kriteriji bili su razlog propasti prvog natječaja, jer se na njega nitko nije javio. Propast drugog natječaja iziskuje odgovore na pitanja kako dalje.
– Stalno smo u dogovoru sa Hrvatskim vodama, s ciljem pronalaska nekoga tko će popraviti tehnologiju kako bismo postizala propisane standarde. Na natječaj se, međutim, nije javila njemačka tvrtka koja je Zadru posredstvom Hrvatskih voda, prodala tehnologiju, pojašnjava Peronja.