17 °C
Online izdanje
Srijeda, 29.ožujka 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zadar
RSS feed
Današnji broj
Zadar
Povratak
Na Gradskoj straži vrijeme sporije ide...
Piše: Valentina Mlađen
Foto: Arif SITNICA

Što se dogodilo sa satom na Gradskoj straži nije poznato, ali jučer ujutro Zadrani su mogli primijetiti da su mu se malo "pomutile" kazaljke. Sat je počeo kasniti od ranoga jutra, a u 12.15 minuta pokazivao je tek 10.40 sati. Mehanizam koji pokreće sat na Gradskoj straži "elektrificiran" je 2010. godine. Ugradila ga je firma "Grgurin" d.o.o. iz Trogira koja se bavim takvim preradama, najviše za crkvene zvonike.

- Sat održava isto društvo i do sada nije bilo intervencija, osim godišnjeg pregleda i provjere komponenti. Ta usluga se godišnje plaća 500 kuna, odgovorili su na naš upit tko održava sat na Straži i tko će ga popraviti iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra. Tragom tog odgovora kontaktirali smo i Ivicu Grgurina iz tvrtke Grgurin, koji nas je obavijestio kako je sat već popravljen.

- Sat je već namješten, mehanizam funkcionira tako da korisnik može sam namjestiti sat, ali bude li se 'kvar' ponavljao, doći ćemo i riješiti problem. Prvo ćemo dan-dva promatrati kakvo je stanje, rekao je Grgurin.

Ipak, jučer u popodnevnim satima sat na Gradskoj straži je i dalje kasnio sat vremena.

Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr