Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Koncerti u Zadru su mi poput privatnog druženja

20.04.2011. 22:00
Koncerti u Zadru su mi poput privatnog druženja


Zadarska publika će Mladena Grdovića u svom gradu imati prilike vidjeti nakon poduže koncertne stanke. Pjevač nam je otkrio gdje je odnedavno bio, kako je proveo Korizmu…
-Evo baš sam sad gostovao u Varaždinu i Kutini. U Zadar dolazim nakon godinu dana stanke, izuzevši moj nastup na zadarskom festivalu. Drago mi je, jer u Zadru pjevam malo, ne želim forsirati jer je Zadar više za moje privatno druženje. Bit će to prava fešta s grupom Romantic u pratnji, najavljuje Grdović.
– Ljeto mi je skoro već rasprodano kao i svake godine, od Istre do Dubrovnika, a poslije ljeta Duško Lokin, ja i grupa Croatica krećemo na turneju po Americi i Kanadi. Sveukupno ćemo odraditi deset koncerata, imat ćemo bijelu noć u New Yorku, nastupit ćemo u San Pedru, Los Angelesu, Chicagu, kazuje pjevač te dodaje:
-Radujem se tome jako. Nisam bio na turneji tamo već četiri godine. Trebali smo ići tamo već u svibnju ali zbog splitskog festivala nismo mogli. Potrebno je obaviti sve pripreme, jer da bih išao na turneju, treba bar godinu dana da bi se sve dogovorilo, pojašnjava.
Poznati zadarski pjevač je inače i u procesu stvaranja novog albuma koji će uslijediti nakon poveće stanke.
– Pripreme za album traju već šest mjeseci i on bi trebao izaći pred Božić. Radim pjesmu po pjesmu, jer svaka mora biti na svom mistu. A i teško je nakon toliko napravljenih pjesama, moram to pažljivo napraviti, napominje. Na albumu će surađivati s Alkom Vujicom i Dragom Bosnićem koji će raditi na tekstovima:
-Dobra je Alka. Ona je napisala moje hitove „Sve za ljubav” i „Tu je moj doim”. Super radi, samo moramo raditi skupa i to će onda biti dobro.
Iako je najavio na zadarskom festivalu da se oprašta od festivalskih nastupa Mladen Grdović će ipak ove godine nastupiti u Splitu:
– Rekao sam da ću odabrati jedan festival, ali ne znam koliko još dugo. Žao mi je što propadaju. U Zadru nije bila dobra organizacija, niti interes, pa mi se zato ne ide. Ali ako bude bio dobar, možda opet dođem. A Split? Pa tu se mora ić! – kazuje Grdović, dodajući kako ga redovito godišnje zovu na barem pet, šest festivala, no ne želi trošiti previše energije i vremena na njih:
– Imam svoje koncerte za to.
Nakon što ga je krajem prošle godine policija zatekla u alkoholiziranom stanju, a mnogi su komentirali i njegov nastup u Makarskoj, Grdović je izgleda zadnjih mjeseci odlučio „stati na loptu” i uzeti odmor:
– Baš me nešto neka virozica skrpala, još alergija na pelud… Pa sam na antibioticima. Ali trčim svaki dan na Kolovarima i oko parka, idem tri puta tjedno na fitness… Ja sam dobro, Brankica i malena isto. Malo sam se odmorio ovih mjesec dana zbog Korizme ali sad je gotovo, opet krećemo raditi.