Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Branitelji s učenicima uređivali okoliš

20.04.2012. 22:00
Branitelji s učenicima uređivali okoliš


Nekadašnji vojni instruktori iz Šepurina, a danas članovi Udruge SG SOD ”Damir Tomljanović Gavran” obilježili su 18. godišnjicu osnivanja postrojbe i 5. godišnjicu udruge. „Gavrani” su također obilježili Dan Planete Zemlje i to u suradnji sa Osnovnom školom ”Zadarski Otoci” Zadar.
–  Ovih dana se podsjećamo onih trenutaka koji su bitno odredili naš život kroz Domovinski rat. Na drugu stranu tu su i djeca učenici naše škole koje se nalazi na trgu Damira Tomljanovića Gavrana čije ime je nosila naša postrojba. Kao što moramo uređivati ovaj trg i briniti se za našu budućnost naše djece, tako moramo i djeci usaditi svijest o vrijednostima očuvanja okoliša i našeg planeta kako bismo ga učinili ugodnim za život, rekao je predsjednik Udruge SG SOD ”Damir Tomljanović Gavran” Branimir Ražov.
Inicijativi branitelja su se odazvali učitelji i učenici OŠ Zadarski Otoci, a ravnatelj Davor Barić je rekao škola u svega nekoliko dana obilježava dan postrojbe, dan planete ali i sjećanje na rođenje velike hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić.
– Stoga smo u holu škole priredili veliku izložbu „Domaći Bijesovi”, inače likova iz pripovjetaka I.B. Mažuranić. Autor izložbe je naš profesor Markica Perića. Djeci ćemo upriličiti i jedno predavanje o maslinama, rekao je ravnatelj Barić.
Kruna svečanosti bila je sadnja 44 masline u dvorištu osnovne škole koje su zajednički posadili učenici i hrvatski branitelji. Manifestaciji su se odazvali i članovi mnogih braniteljskih udruga sa zadarskog područja. Inače, udruga je do sada uspjela o postrojbi SG SOD ”Damir Tomljanović Gavran” prikupiti više od 1.500 slika, više sati video materijala te novinskih članaka. Od navedenih materijala izrađena su dva DVD-a o postrojbi te više DVD-a o aktivnostima Udruge što je samo dio aktivnosti jedne od najaktivnijih udruga iz Domovinskog rata u Zadarskoj županiji.