Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Čudna situacija pred završetak prvenstva

20.04.2012. 22:00
Čudna situacija pred završetak prvenstva


U slučaju očekivanih pobjeda Zadra i Zaprešića, svejedno se može dogoditi da Zadar u konačnici osvoji treće mjesto. A krivac za to je momčad Novske, koja bi za desetak dana mogla biti izbačena iz lige


U posljednjem kolu Prve Kuglačke lige Zadar dočekuje Grmoščicu. Nakon prilično turbulentne sezone Zadrani su u posljednjim kolima vodili bitku sa Zaprešićem za treće mjesto, ono koje vodi u NBC-pokal. No, kako stvari stoje u konačnici je Zaprešić ipak bio uspješniji i u ovo kolo ulazi s bodom prednosti nad Zadrom, a u posljednjem kolu Zaprešićani čekaju Rijeku i ne bi smjeli u toj utakmici ispustiti prednost nad Zadrom. A najava utakmice Zadra s Grmoščicom zvuči (piše) ovako:
– Mi smo jači sastav od njih, igramo kod kuće i nastupamo u kompletnom sastavu. Sigurno smo favoriti i očekujemo osvajanje dva boda – rekao je direktor Zadra Ivan Lulić, koji je bio objektivan i rekao da će Zaprešić teško izgubiti od Rijeke kod kuće. Ali u slučaju očekivanih pobjeda Zadra i Zaprešića, svejedno se može dogoditi da Zadar u konačnici osvoji treće mjesto. A krivac za to je momčad Novske, koja bi za desetak dana mogla biti izbačena iz lige.
– U utakmici protiv Konikom Osijeka prije nekih mjesec dana delegat utakmice primijetio je da igrači Novske nemaju valjane liječničke preglede te je to prijavio savezu. Oni su valjda naknadno odradili te preglede. Ono što slijedi je vještačenje grafologa MUP-a, nakon čega on daje svoj izvještaj disciplinskoj komisiji HKS-a. Ukoliko se dokaže da igrači Novske nisu imali valjane liječničke preglede, onda Novska će biti izbačena u najniži rang natjecanja – objasnio je Lulić.
A ukoliko Novska bude izbačena, u tom slučaju bi se mogli svi bodovi pripisati ostalim momčadima. A to znači da će Zadar dobiti dva boda koje je izgubio u Novskoj, a isto će se dogodili i Zaprešiću, koji je izgubio jedan bod. Dakle, Zadar bi imao dva boda više, a Zaprešić jedan, a to bi značilo da bi se ta dva kluba u konačnici mogla izjednačiti na tablici, a bolji u međusobnim dvobojima je Zadar. Dakle, u tom slučaju bi Zadar završio na trećem mjestu.
– Teško je sada, dok se ne razjasne stvari bilo što reći. Mi moramo dobiti ovu utakmicu, a ako ne izborimo Europu preko lige, ostaje nam i završnica Kupa da to ostvarimo – zaključio je Lulić.
Izvlačenje parova završnice Kupa Hrvatske je u ponedjeljak. Finalni turnir će se odigrati u Varaždinu, a Zadar kao prošlogodišnji pobjednik je ostvario direktna plasman među 16 najboljih momčadi. U slučaju da osvoji Kup, ili bude najbolje plasiran sastav nakon momčadi koje su već osigurale europske natjecanja, Zadrani će izboriti nastup u Europi.


Prva Kuglačka liga




Parovi posljednjeg, 22. kola: Zadar – Grmoščica, Konikom Osijek – Kandit Premijer, Zaprešić – Rijeka, Velebit – Poštar, Trilj – Novska, Medveščak 1959 – Zanatlija.