Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dostojan završetak sezone

20.04.2012. 22:00
Dostojan završetak sezone


Nikakvih problema nisu imali stolnotenisači Dr. Časla da u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Zadru svladaju momčad Donata. Iako su igrali bez najboljeg igrača, naturaliziranog Kineza Ruiwu Tana, Zagrepčani su sa 4:1 stigli do očekivane pobjede. Počasnu pobjedu za Donat ostvario je Domagoj Maglić i to protiv igrača sa zagrebačke klupe Luke Fučeca.
– Ovo je bilo očekivano. Danas je samo pitanje hoćemo li izgubiti 4:0 ili 4:1 – iskren je bio Maglić, a na tu njegovu izjavu ne smije se naći niti jedna mana. Ne žele Donatovci što prije završiti sezonu i pasti bez ispaljenog metka, ali razlika u kvaliteti između Dr. Časla i zadarskog sastava, ali i Dr. Časla i bilo koje druge momčadi u Hrvatskoj je ogromna. Jednostavno ta momčad je za hrvatske pojmove prejaka, a sigurno je razlog tome i vrlo slaba konkurencija u domaćoj Superligi (ničim izazvan HSTS joj je dao taj naziv). Dakle, ukoliko se ne dogodi ogromno čudo (a ona se ne događaju svaki dan) danas bi stolnotenisači Donata trebali završiti, za njih, vrlo uspješnu sezonu.
– Mi smo svoje odradili samim plasmanom u doigravanje. Sada više nema nikakvog imperativa – kazao je čelni operator Donata i trener Denis Karlović, kojeg nakon završetka doigravanja čeka još jedan izazov. Naime, druga momčad Donata će za nekoliko tjedana u Zadru nastupiti na završnim kvalifikacijama za Drugu ligu, a ukoliko im to pođe za rukom, mladi igrači Donata bi iduće sezone trebali imati niz jakih utakmica i na taj način bi mogli stjecati zlata vrijedno iskustvo.