Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Leonie rođena u automobilu na putu prema zadarskom rodilištu

20.04.2012. 22:00
Leonie rođena u automobilu na putu prema zadarskom rodilištu


– Trudovi nisu bili jaki. Mislila sam da imam sasvim dovoljno vremena za doći do zadarske bolnice, ali se ubrzo pokazalo da nisam u pravu. U Sv. Filipu i Jakovu pukao mi je vodenjak, a onda su započeli porođajni trudovi. Zaustavili smo se u Turnju i za svega deset minuta Leonie je porođena – Julija Zeiner


Malena Leonie Zeiner, duga 52 centimetra i teška 3.600 grama u utorak ujutro došla je na svijet uz pomoć svog oca Christiana koji je suprugu Juliju porodio na prednjem sjedištu automobila pokraj magistrale u Turnju.
– Beba je super, ja se osjećam super… sretni smo! Sve je prošlo u najboljem redu, spontano. Naša Leonie ima super tatu – kaže zadovoljno Julija Zeiner, majka dvaju dječaka – šestogodišnjeg Patricka i godinu i pol mlađeg Dominika, koju je njezino trećerođenče, kćerkica Leonie, iznenadila požurivši se doći na svijet. Julija je imala urednu trudnoću, a prve trudove osjetila je na dan termina za porod, 17. travnja oko sedam sati. Spremila se, a potom sa suprugom Christianom, Austrijancem kojega je, radeći u Falkensteinerovom hotelu na Boriku, upoznala još prije sedam godina, iz obiteljske kuće u Pakoštanima uputila prema zadarskom rodilištu.
– Trudovi zaista nisu bili jaki i mislila sam kako imam sasvim dovoljno vremena za doći do zadarske bolnice. Ubrzo se pokazalo da nisam bila u pravu. U Svetom Filipu i Jakovu pukao mi je vodenjak, a onda su, nakon nekoliko minuta, započeli porođajni trudovi. Nismo imali izbora jer se beba požurila. Suprug je parkirao automobil na proširenju kod groblja u Turnju i za svega deset minuta Leonie je porođena – veselo se prisjeća majka te šaleći se dodaje kako se njezin suprug u toj nesvakidašnjoj situaciji, osim kao savršeni tata, pokazao i kao super babica u čijim se rukama ona osjećala sigurno.
– Samo što smo stali na taj parking, nakon dva, tri truda Leonie je već bila vani. Suprug ju je zamotao u svoju jaknu, a sterilnom gazom iz paketića prve pomoći očistili smo joj lice. Tad je već došla Hitna pomoć koju smo pozvali. Trebalo im je nekih desetak minuta jer su došli iz Zadra, tako da do njihova dolaska nismo dirali pupčanu vrpcu. To je učinila liječnica nakon čega su nas otpremili u Rodilište Opće bolnice u Zadru.
– Ni punta nisam imala i sve je prošlo da bolje nije moglo za nas obe. To je razlog više za pamćenje svakog detalja događaja koji nam je naša mala nestrpljivica priredila to jutro na magistrali – zaključuje zadovoljna majka, inače profesorica engleskog i njemačkog jezika u osnovnim školama u Pakoštanima i Biogradu. Treće dijete Julija i njezin suprug Christian, “eventmanager” za turizam u vlastitoj tvrtki stacioniranoj u Pakoštanima, planirali su, a hoće li se nakon lijepih iskustava s Leonie odlučiti svoje peteročlano domaćinstvo povećati za još jednog člana, kažu kako će još vidjeti.