Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U četiri godine u DVD uloženo 1,4 milijuna kuna

20.04.2012. 22:00
U četiri godine u DVD uloženo 1,4 milijuna kuna


Tijekom prošle četiri godine u unapređenje i rad Društva uloženo je preko 1,4 milijuna kuna, kazao je predsjednik Jović dodajući kako mu je bila i ostala čast biti na čelu DVD-a Ražanac u protekle četiri godine


U prostoru općinske knjižnice u centru Ražanca održana je godišnja izvještajna te ujedno izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ražanac, koje djeluje četiri godine i koje u svojim redovima okuplja 60-ak članova iz Ražanca i okolnih mjesta. Skupštini, koju je otvorio predsjednik DVD-a Nediljko Jović, od 50 odazvalo se 39 članova.
Krenuli s dvije naprtnjače
Osim članova, u radu skupštine sudjelovali su i gosti, zadarski dožupan Đani Bunja, predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Kažo Kolanović, glavni vatrogasni županijski zapovjednik Željko Šoša, načelnik Općine Ražanac Dragutin Miočić, predsjednik Općinskog vijeća Predrag Dušević, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Damir Jordan te dekan ražanačkog dekanata i nadžupnik don Damir Juričin.
Izvješće o proteklom četverogodišnjem radu s posebnim osvrtom na proteklu godinu iznio je zapovjednik DVD-a Matej Rudić. On je tako naveo kako su prije četiri godine krenuli s dvije naprtnjače i jednim motornom pumpom, a da su danas ponajprije zahvaljujući članovima vatrogascima, Općini Ražanac, Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije, sponzorima te osobama dobrog i plemenitog srca izrasli u respektabilno društvo koje raspolaže sa zadovoljavajućom opremom i vozilima.
– Pored svakidašnjih obaveza naši članovi obavljali su razne komunalne djelatnosti. Tako smo, primjerice, samo u lanjskoj godini žednim kućanstvima u Jovićima, Radovinu, Jordanima i Stojićima distribuirali preko šest tisuća metara kubičnih pitke vode. Svi smo dali svoj maksimum, ali ja bih ovom prigodom ipak pohvalio dvojicu naših vatrogasaca koji su dali daleko najviše, a to su Robert Teklić i Ivan Jordan. Naš rad kao i nabavku vatrogasne opreme uglavnom je u prošloj godini uz sudjelovanje Vatrogasne zajednice Zadarske županije, financijski poduprla Općina Ražanac sa 160.000 kuna, rekao je zapovjednik Matej Rudić dodavši kako su lanjske godine imali 43 intervencije na požarištima od čega 41 put na požare na otvorenom.
Izvješće o materijalno-financijskom poslovanju društva u prošloj godini podnio je tajnik Damir Jordan. On je pored ostalog kazao da su se prihodi kretali u visini od 390.000 kuna, a rashodi u iznosu od 326.889 kuna. Od toga najviše 210.000 kuna usmjereno je u materijalne rashode, ponajprije nabavku opreme te 93.673 kune na rad vatrogasaca. Dodao je kako su se Upravni odbor i njegov stručni kolegij sastajali redovito i to ponajviše za vrijeme požarne sezone.
Vatrogasna mladež
Predsjednik Nadzornog odbora Božo Čolak kazao je kako društvo radi izvanredno te kako podržava financijsko poslovanje, ali je ipak iznio određene zamjerke vezane za marginaliziranje Nadzornog odbora.
Predsjednik Nediljko Jović je istaknuo da se nema što skrivati i da je rad DVD-a maksimalno transparentan i otvoren za svakog pa i za članove Nadzornog odbora. Dodao je da se ovakvi rezultati ne bi mogli postići da nije iskazano veliko jedinstvo i požrtvovnost.
– Želim još dodati da smo mi tijekom prošle četiri godine u unapređenje i rad Društva uložili preko 1,4 milijuna kuna, zaključio je predsjednik Jović dodajući kako mu je bila i ostala čast biti na čelu DVD-a Ražanac u protekle četiri godine.
Za narednu godinu predsjednik Jović je stavio naglasak na prijem novih vatrogasaca i njihovo školovanje, nabavku novog šumskog vozila zapremnine 3.000 litara vode, dovršetak gradnje vatrogasnog Doma u Podvršju, smanjenje troškova društva, formiranje postrojbe vatrogasne mladeži od učenika 6., 7. i 8. razreda. Dodao je kako će društvo u financijskom pogledu raspolagati sa 468.000 kuna ili 10 do 15 posto više nego prethodne godine.