Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vrata mu razbijale sjekirom, uzvratio im željeznom šipkom?!

20.04.2016. 22:00
Vrata mu razbijale sjekirom, uzvratio im željeznom šipkom?!


Prema našim saznanjima Borislav Perica se ozbiljno zavadio s jednom svojom susjedom, Podgradinjankom koja se nedavno ovdje vratila, nakon dugogodišnjeg boravka u Beču. U dvorištu svoje kuće ona gradi bazen, što mu očigledno smeta, kaže Ivan Nekić
Zaseok Nekići u Podgradini jučer i prekjučer bio je pod pravom policijskom opsadom, nakon što je došlo do eskalacije sukoba između više mještana, pri čemu su korištene i sjekire i željezne šipke. Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan potvrdio je kako su jučer poslijepodne njihovi službenici pretraživali kuće više Podgradinjanaca u potrazi za oružjem, budući da su više sudionika sukoba, koji se dogodio u srijedu, lovci i posjeduju lovačko oružje.
Događaj u obradi
 – S obzirom da je cijeli događaj još u obradi, mogu reći kako nam je jedan Podgradinjanin prijavio da su ispred njegove obiteljske kuće u tom mjestu preksinoć došle dvije sumještanke te su sjekirama počele razvaljivati ulazna vrata. On se pokušao obraniti od tog napada, a jedna od tih mještanki je prijavila kako je udarena željeznom šipkom. Tim Podgradinjankama su se tijekom tog događaja pridružila još trojica muškaraca, najvjerojatnije njihovih supruga ili članova njihovih obitelji – istaknuo je Žodan, dodajući kako su nekoliko sudionika tog događaja priveli u policijsku postaju na obavijesni razgovor.
– Pretpostavljam kako će jedan od sudionika ovog događaja biti kazneno prijavljen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, a bit će tu i drugih kaznenih i optužnih prijedloga. Kada završimo s obradom događaja, neki od sudionika bit će privedeni sucu istrage ili prekršajnom sucu. Bit će, dakako, oduzeto i oružje onima kod kojih se pronađe – najavio je glasnogovornik policije.
Mještanin Podgradine, predsjednik tamošnje Udruge branitelja i dragovoljaca, Ivan Nekić, kazao je kako iza cijelog sukoba stoji njihov sumještanin Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera.
Završila s “osam punata”
– Prema našim saznanjima on se ozbiljno zavadio s jednom svojom susjedom, Podgradinjankom koja se nedavno ovdje vratila, nakon dugogodišnjeg boravka u Beču. U dvorištu svoje kuće ona gradi bazen, što mu očigledno smeta i to najvjerojatnije jer je ljubomoran. Taj njihov sukob je završio na način da ju je preksinoć željeznom šipkom opalio po glavi. Zbog toga je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u zadarsku Opću bolnicu – naglašava Nekić, dodajući kako je toj starijoj gospođi tamo rana “sašivena s osam punata”.
– Iako su je isprva otpustili kući, jučer tijekom dana joj je pozlilo, pa je ponovno zaprimljena u bolnicu. Moram reći kako je iste noći došla policija te privela trojicu naših sumještana i jednu sumještanku, koje je Perica prijavio zbog prijetnji. Policija ih je u Podgradinu vratila tek jučer poslijepodne, no samo da bi im pretresla kuće u potrazi za oružjem. Pronađeno lovačko oružje im je oduzeto, a oni su vraćeni u pritvor – rekao je taj mještanin.
 Komentar ovih događaja pokušali smo jučer dobiti i od Borislava Perice, no on nije odgovarao na naše pozive i poruke.