Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Meštrović odlazi, Blažević i Sikirić još važu

20.05.2011. 22:00
Meštrović odlazi, Blažević i Sikirić još važu


Lara Nikpalj i Ana Vrsaljko (Gospić) navodno su na popisu želja trenerice Zadra Marije Mazije. Na Višnjiku računaju da bi s dvije povratnice Zadar dobio visinu, kvalitetu i iskustvo u reketu, dok bi njihov angažman istovremeno trebao spriječiti daljnje osipanje ekipe, konkretno, najavljivane odlaske Ivane Blažević i Glorije Sikirić


U Ženskom košarkaškom klubu Zadar još nisu stigli niti proslaviti osiguranje šeste uzastopne prvoligaške sezone, a već su se morali suočiti s novim-starim problemima. Odlasci ponajboljih mladih igračica, bolest koja je, čini se, trajno inficirala “bijelo-plave” redove, ove je godine recidivirala mnogo ranije i mnogo ranije dobila svoj epilog. Već po isteku sezone Ema Meštrović (1993.) dogovorila je sve uvjete oko prelaska u zagrebački Agram.
– Po pitanju moje odluke ta je priča finalizirana. Teško da se može dogoditi nešto što bi me natjeralo da se predomislim. Odlučila sam prihvatiti ponudu kluba u kojem vjerujem da ću imati važnu ulogu i moći još više napredovati. Uz košarku, primarna ambicija mi je škola, pa ću u Zagrebu istovremeno nastaviti s obrazovanjem – kaže sedamnaestogodišnja gimnazijalka. Nakon 11 godina bavljenja košarkom Meštrović će se tako pridružiti ekipi za koju su ove sezone nastupale dvije Zadranke: Ina Marin i Lara Nikpalj. No, ako je suditi po još nepotvrđenim informacijama, postoji mogućnost da Agram dogodine zadrži jednak broj igračica iz Krševanova grada, tj. da potonja u sljedećoj sezoni ponovno obuče dres matičnog kluba. Naime, Lara Nikpalj i Ana Vrsaljko (Gospić) navodno su na popisu želja trenerice Zadra Marije Mazije. Na Višnjiku računaju da bi sa dvije povratnice Zadar dobio visinu, kvalitetu i iskustvo u reketu, dok bi njihov angažman istovremeno trebao spriječiti daljnje osipanje ekipe, konkretno, najavljivane odlaske Ivane Blažević i Glorije Sikirić.  
– Trenerica nas je upoznala s tom idejom, koja je u teoriji odlična, no još je daleko od realizacije. Naravno da bi bio izazov igrati u ekipi zajedno s Nikpalj i Vrsaljko, no još je prerano da bih mogla dati konkretniji odgovor – reći će Ivana Blažević, neodlučna odabrati ostanak u Zadru ili ponudu Lupa Promotiona.
– Glorija i ja dobile smo ponude Lupa Promotiona. Ne želim govoriti u njeno ime, ali vjerujem da i ona još razmišlja i da još ne zna kako će se cijela situacija na kraju razviti.
U svakom slučaju, treba mi još vremena – zaključila je Blažević.